Инфо

7. септембар 2017.7. сеп 2017.
СНС У ШАПЦУ НЕЋЕ ОРГАНИЗОВАТИ ИЗБОРЕ ЗА
ГРАДСКИ ОДБОР ДО КРАЈА ГОДИНЕ

ПРОБЛЕМИ ОСТАЈУ ПОД ТЕПИХОМ

Српска напредна странка у Шапцу неће организовати до краја године изборе за Градски одбор што значи да ће странком да настави да руководи повереништво, односно координатор из Београда.
Као што смо писали у прошлом броју, Градски одбор СНС у Шапцу је распуштен после лоших резултата на локалним изборима 2012. године и већ више од пет година нису организовани страначки избори за Градски одбор. За ових пет година странком руководе повереници и координатори, неретко са стране.
СНС у Шапцу данас има два повереника. То су два доктора – Александар Пајић и Бобан Бирманчевић. Странком у нашем граду, међутим, у правом смислу речи руководи координатор, а то је Бранислав Маловић, директор у „успешном“ државном пројекту Ер Србија.
- Чланство је ту доведено пред свршени чин. Не можемо ништа и ништа се не питамо. За то време гледамо одређени број руководилаца који гомилају функције иако је обећано да то неће моћи – прича за „Глас Подриња“ један од чланова СНС у Шапцу.
Према његовим речима, статус Повереништва савршено одговара свима. Нема велике одговорности, свако од бивших повереника и координатора са стране има своју „малу армију“ са којом спроводи свој утицај, и нико ту није незадовољан.
- Када дођу избори, онда се сви мобилишемо, јер наступамо под именом Александра Вучића и сви проблеми се ставе под тепих, а онда дође нови повереник или координатор и све крене испочетка. Сигуран сам да избори за Градски одбор неће бити организовани до краја ове године иако је Пајић најавио да ће бити одржани још у септембру прошле године – додаје наш извор.
Он тврди да ниједан од досадашњих повереника из Шапца не може да обезбеди потребну већину у избору за председника Градског одбора и да је колач између њих лепо подељен.
- Утисак је да се и ми у СНС нешто претерано и не залажемо да дођемо на власт у нашем граду, јер је фактички имамо. СНС у Шапцу држи сва јавна предузећа и установе са републичког нивоа – ЕПС, Телеком, Железницу, Националну службу за запошљавање, све републичке фондове... На тај начин имамо одређену моћ приликом запошљавања и помоћ републике, јер за „наша“ предузећа добијемо сагласност, а локална власт редовно буде одбијена ако има потребу за новим радним местима – истиче наш саговорник.
Како било, највећа странка у Шапцу, по свој прилици, неће добити Градски одбор ни у наредном периоду, али то и даље неће сметати да функционише на начин на који је то чинила и у минулих пет година.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa