Инфо

7. септембар 2017.7. сеп 2017.
Кривина у огледалу

Вучића за председника чивијашке републике

Просто је немогуће а не приметити да председник-премијер Србије Александар Вучић ниједном није посетио нашу варош, а редовно обитава по околини.
Да не будемо баш толико цинични, није да није био. Једном нас је посетио под претњом поплава 2014. године, и био је прошле године на предизборном митингу у Спортској хали „Зорка“. Толико му се свидело у Шапцу, односно у „Зорки“, да ове године током кампање није ни прошао кроз Шабац. Када већ брег није дошао Мухамеду, Мухамед је редовно одлазио брегу под ноге. На десетине аутобуса из Шапца је ишло на идолопоклоњење када год се за то указала потреба. Наравно, сендвич и сок су увелико били на располагању свим ходочасницима.
Нити су њему фалили Шапчани, нити је Шапчанима фалио ОН. Сити су се нагледали једни других. Али никако стопа Прворођеног да стане на територију наше вароши онако како доликује. Па, и код нас су се отвориле неке фабрике, десиле неке лепе ствари. А, њега нема и нема. Можда дође да отвори „Јазаки“? ЊЕМУ који има огромно, и не само огромно, већ предобро срце сигурно не смета чињеница да је Шабац једини град у Србији где ЊЕГОВИ нису на власти. Таман посла, велики је ОН. Не дели Прворођени градове и општине на ЊЕГОВЕ и оне друге, као што не дели ни медије и новинаре. Топла људска душа.
С тим уз вези ево предлога. Што га Шапчани не позову да буде председник Чивијашке републике? Познајете ли икога ко би боље обавио ту дужност од њега? Шабачком земљом није ходала значајнија личност од ЊЕГОВЕ. Свако други би био у позадини, у сенци. Па, видимо шта се дешава са сиротом Аном Брнабић.
Као добри домаћини, показали бисмо му и вашар, наш Малогоспојински. Могао би да купи оклагију Мејд бај Икеа, много јефтиније него у оном шведском бутику где је водио ходочаснике на јефтине виршле. И још нешто, колико нам је познато, у Шапцу нема Бентлија.

Проблем је што мандат траје само годину дана, а и нема баш толико јаку Сигурну медијску кућу попут оних у Београду, па није згодно, свако може свашта да пита. Наше је да понудимо, а ЊЕГОВА је последња.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa