Инфо

7. септембар 2017.7. сеп 2017.
ОДРЖАНА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА ЗДРАВЉЕ ГРАДА ШАПЦА

Фонд за лечење деце од тешких и ретких болести

Протекле седмице у Градској кући одржана је седница Савета за здравље града Шапца. На седници се разматрало о Усвајању Записника са 29. Седнице Савета за здравље града Шапца, као и разматрање предлога Одлуке о оснивању буџетског фонда за лечење деце од тешких и ретких болести. Заједнички циљ чланова Савета за здравље града и свих који су радили на предлогу одлуке о оснивању фонда за лечење деце од тешких и ретких болести заснован је на подршци деци и породицама у циљу лечења, медицинског збрињавања, опоравка, промовисања и унапређења здравствене заштите у граду.
-Пружаће се помоћ у лечењу деце у здравственим установама, у кућним условима или у установама социјалне заштите. Осим тога ту је и помоћ у куповини и набавци лекова и и помоћ при рехабилитацији. Начин на који ће се фонд финансирати јесте пре свега обезбеђена проприација у буџету Града Шапца за ову намену, путем донација, прилога, организовањем различитих хуманих манифестација. У име Савета за здравље града Шапца могу да кажем да је ово јединствена одлука коју ће, надам се, Скупштина усвојити. Сви ми који смо у претходном периоду радили на овоме имали смо јединствену визију а то је да нашој деци обезбедимо здраву будућност - Истакла је Бојана Младеновић, начелница Одељења за друштвене делатности.
Свесни чињенице о ограничењима које институције имају, Град и Савет за здравље на овај начин желе да створе могућност ангажовања шире друштвене заједнице, како би сви који желе да подрже њихове напоре имали могућност да то и учине.
-Да не бисмо били само неми посматрачи и овог пута смо отишли корак даље и помогли свим оним хуманим појединцима али исто тако и компанијама које друштвеноодговорно послују на подручју града како би сада просто имали могућност да помогну. Жеља нам је била да не решавамо појединачно проблеме већ да једном системски решимо проблем са којим се суочавамо и на неки начин поправимо ову суморну статистику – навела је Бојана Младеновић.
По усвајању одлуке чији ће се предлог наћи на првој наредној седници Скупштине града, биће основана стручна Комисија за одобрење средстава и израда правилника по коме ће се одлуке доносити. Улога Савета за здравље биће и улога надзорног органа.
К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa