Инфо

7. септембар 2017.7. сеп 2017.
ПОЗИВНИЦА НА 49. ЧИВИЈАДУ и 10. ЧИВИЈАШКИ КАРНЕВАЛ

МАГИЈА КОЈА НЕ ПРЕСТАЈЕ

Туристичка организација града Шапца и организациони одбор Чивијашког карневала позивају вас на 49. Чивијаду и 10. Чивијашки карневал који ће се одржати од 14. до 16. септембра 2017. године у Шапцу.
Шабачки Карневал привлачи пажњу публике још од 2007. године када је први пут одржан и већ је тада примљен у Федерацију европских карневалских градова. Од тада је око 10.000 људи посетило наш град и уживало у бројним манифестацијма које се сваке године одржавају у оквиру карневала.
Две основне манифестације су Дечји карневал и Међународни карневал када поворке пролазе кроз центар града и наступају на четири бине (на уласку у пешачку зону, код Културног центра, код Пореске управе и на Тргу). Током година, карневалу се придружило још неколико манифестација: Шампитијада, Генијалци, Карневал кућних љубимаца. Сама организација карневала и енергија током три карневалска дана препозната је у свету и указана нам је част да 2018. године организујемо Конвенцију европских карневалских градова.
По четврти пут организујемо и Карневал беба и трудница на којој ће бити преко 150 учесника и учесница. Овом манифестацијом желимо да подржимо младе родитеље, а они поред саме шетње са бебама користе ову прилику и да се посаветују и размене информације са другим родитељима о свим важним питањима која их муче током првих година одрастања њихових малишана.
Циљ овогодишњег карневала је да програмом обухватимо све узрасте, прикажемо туристички потенцијал града и да едукујемо младе људе. Карневалски дух и љубав према Чивијашком Карневалу преносимо малишанима у шабачким вртићима још од најмлађих дана када им на “Чивијашким часовима” причамо о карневалским вредностима. У овим едукативним програмима учествују и деца у основним школама али и средњошколци који се касније кроз волонтерски рад укључују у организацију карневала. И ове године ће 120 волонтера и волонтерки бити домаћини групама, преводиоци на догађајима и координатори трасе карневала. За њихов труд и енергију на карневалу, 2014. године смо добили награду за волонтере од представника Федерације европских карневалских градова.
ТОШ

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa