Инфо

14. септембар 2017.14. сеп 2017.
РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ У ЦУЉКОВИЋУ

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ДЕЦУ

Протекле седмице, председник Скупштине града Шапца, Немања Пајић, посетио је недавно реконструисану школу у Цуљковићу, издвојено одељење ОШ “Николај Велимировић”. Санација зграде, у којој учи 18 деце спроведена је 2015. године када је реконструисан најпре кров, а током летњег распуста ове године и комплетан ентеријер.
-Наш циљ је да обезбедимо свим ученицима издвојених школских јединица као и ученицима матичне школе, подједнаке услове. То смо успели у току распуста, тако да смо изузетно радносно дочекали почетак школске године. Сада су нам сви школски објекти уређени - истакла је Весна Живановић, директорка школе.
Иницијатива за санацију старе школске зграде, потекла је од Савета Месне заједнице Цуљковић. Реконструкција школе, један је од многобројних пројеката које је овај Савет успео да реализује.
- Захваљујем се Градској управи, као и Одељењу за друштвене делатности, јер су препознали нашу иницијативу и уврстили реконструкцију ове школе у свој буџет. Јако је важно да нашој деци обезбедимо што боље услове за школовање – навео је председник Месне заједнице Предраг Вујковић.
За реконструкцију крова, Град Шабац је издвојио 1.000.000 динара, а за уређење додатних 1.100.000 динара. План је да се наредне године уради фасада и тако комплетирају радови у школи у Цуљковићу.
-Град Шабац опредељује једну четвртину буџета за предшколско, основно и средње образовање. Изузетно смо посвећени томе, награђујемо најбоље ученике и чинимо све да деца стичу знање у што бољим условима. Драго ми је што је ова иницијатива потекла од Месне заједнице Цуљковић, јер је то показатељ како уз ангажовање и активан однос можемо учинити живот наших суграђана бољим – истакао је Немања Пајић.
К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa