Инфо

14. септембар 2017.14. сеп 2017.
УЛАЗАК У СНОВЕ
МИЛОШ ДАНИЛОВИЋ ИЗ КЛЕЊА НАЈБОЉИ КАДЕТ ТРЕЋЕ КЛАСЕ МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ВМА

УЛАЗАК У СНОВЕ

У индексу све десетке. Промовисан у чин потпоручника Војске Србије. На свечаној церемонији испред Дома Народне скупштине, министар одбране му уручио златни парадни бодеж
Мачвани су после дужег времена добили најмлађег војног лекара, који је недавно на свечаној церемонији испред Дома Народне скупштине промовисан у чин потпоручника Војске Србије. На челу свечаног строја, као први у класи био је изузетно срећан због коначног остварења његових дечачких снова.
Године испуњене радом
Циљ који је себи зацртао још као ученик основне школе, касније Медицинске у Шапцу и најпосле Медицинског факултета у Београду, да буде на услузи отаџбини, после доста одрицања се остварио.
- Корачајући у строју испред велелепног скупштинског здања у центру Београда схватио сам да сва претходна одрицања, захтевна обука, вежбе и одласци на терен нису били узалудни. За време студија доста времена сам посвећивао научно-истраживачком раду. Значајна су била сазнања са боравка на ВМА у Санкт Петербургу, каже Милош.
За шест претходних година колико је провео на Медицинском факултету у Београду његов индекс испуниле су само највише оцене (десетке). И то је имало своју цену коју је уз подршку родитеља, сестре и девојке лакше савладавао.
- Непоштено би било рећи да је све ишло без жртвовања. С друге стране добра организација живота је јако значајна да се лакше преброди евентуална криза. Сатисфакција која је уследила је најлепше остварење мојих дечачких снова и због тога сам јако срећан, додаје овај смеран и озбиљан двадесетпетогодишњак.
Посебно је импресиониран свечаношћу која је за све њих припремљена испред зграде најзначајнијег државног Дома. Радује га присуство великог броја грађана, домаћих и страних званичника. Као врхунац свега на овој свечаности остаје за успомену златни парадни бодеж који му је уручио лично министар одбране Србије Александар Вулин.
Враћање дуга прецима
Милош наглашава да на својеврстан начин “враћа дуг” славним прецима из села и целе Мачве који су оставили херојски траг у многобројним ратовањима Срба за слободу.
Његово доказивање на овакав начин није остало незапажено. Добитник је Доситејеве стипендије за младе таленте и жели даље усавршавање у послу.
- Одмах одлазим на стажирање у неки од здравствених објеката. Прва жеља ми је да добијем специјализацију из интерне медицине. Кардиологија је моја највећа нада. Ако то не прође хирургија би била остварење мог очекивања, посебно пластична, не скрива своје амбиције.
Љ.Ђ.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa