Инфо

14. септембар 2017.14. сеп 2017.
ПОБЕДА ЖИВЕ РЕЧИ
ЗАВрШЕН ОСМИ ПЕСНИЧКИ МАРАТОН

ПОБЕДА ЖИВЕ РЕЧИ

У организацији Културног центра у Шапцу, завршен је још један „Песнички маратон“. Традиционални, 8. „Песнички маратон“ ове године је окупио 32 учесника из Србије и региона.
Прво вече “Песничког маратона“ “Јесење мелодије“ посвећено је Јели Спиридоновић Савић која је оставила дубок траг у српској књижевности.
У извођењу учесница рецитала Катарине Тадић, Јелене Милић, Вање Павловић, и Бранке Тодоровић љубитељи поезије имали су прилику да уживају слушајући најдивније стихове, и уједно осете чаробан свет поезије.
Реализатор програма и књижевног стваралаштва у Културном центру, Бранка Тодоровић, рекла је да организатори ове манифестације сваке године настоје да ,,Песнички маратон“ буде обележен поезијом шабачких заборављених песника.
,,Велика ми је част што смо ове године нашим суграђанима представили скрајнуту и заборављену песникињу Јелу Спиридоновић Савић. Рецитал је сам по себи специфичан, јер је програм додатно обогатила вокална група “Шапчанке“ и музички трио који су чинили Марко Томић на гитари, Ненад Тадић за клавиром и вокал Наташа Томић - истакла је Тодоровић.
Осим централног догађаја ,,Песничког маратона“, манифестацију је обележио низ пригодних дешавања у установама у граду, као и гостовање у Геронтолошком центру, Савезу слепих и Каритасу.
Међународни Песнички маратон постао је традиционална манифестација, захваљујући подршци љубитеља уметности песничког изражавања, у ери експанзије интернета и технологије, жива реч и емоција и овога пута односе победу над обичним словом откуцаним на тастатури најновије технологије.
Циљ оваквог окупљања је размена искустава, упознавање других култура и књижевног стваралаштва.
М. Г.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa