Инфо

14. септембар 2017.14. сеп 2017.
Вежбање се исплати
ЧЛАНОВИ ГРУПЕ “НО ФИРЕ”, УЧЕНИЦИ
МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ, СНИМИЛИ СПОТ

Вежбање се исплати

Шабачки музички бенд “Но Фире”, чији састав чине ученици Музичке школе “Михаило Вукдраговић” објавио је спот за песму “Хеy сцхоол”. Песма, настала заједничким радом професора Стевана Јовића и деце, снимљена је у студију Албатросс Рецордс, док је за спот заслужна продукција Видеал Медиа. Рок секција у оквиру Музичке школе у Шапцу, дала је “простор” ученицима да поред класичне музике и школског плана и програма, раде нешто другачије и несвакидашње.
Захваљујући креативности и посвећености професора Јовића, Теодора Томић, Огњен Ђурђевић, Страхиња Павловић, Ђорђе Симић, Сара Симић и Константин Бечејић добили су прилику да свој таленат представе широј популацији.
-Пре годину дана, свим ученицима из моје класе, задао сам домаћи задатак - да свако од њих напише неку своју композицију или песму. Прича је тако кренула… Без обзира на узраст, сматрам да је врло важно за једног уметника, музичара да ствара своја дела и да није довољно само изводити композиције других аутора. Многи велики композитори попут Моцарта, Бетовена или Брамса, већ са десет година компоновали су симфоније и концерте. Ова деца су сходно својим могућностима урадила изванредан посао. Свако је нешто другачије написао, и то је за мене била потврда да они то могу и да имају ту композиторску жицу у себи. Стога сам одлучио да их окупим и да направимо рок бенд – објашњава Стеван Јовић.
Текст песме, написао је шабачки књижевник Иван Глишић, а инспирација за стварање првенца, налази се у школи.
-У првом делу песме деца се помало жале на домаће задатке и тешке ранчеве. Но, у другом делу песме, следи помирење, јер без школе они се не би ни састали, не би основали бенд, не би се десиле симпатије и многе друге прелепе ствари. У току спота, у једном тренутку, свирку прекида озлогласени професор, који на изненађење свих узима гајде, свира соло, и прикључује се журци! То је симболичан моменат који указује на то да је школа ипак место где су се свима нама, колико год да је понекад било тешко, ипак десиле неке од најлепших ствари у животу, којих се увек са радошћу сећамо и препричавамо - истиче Јовић.
За младе музичаре чињеница да су снимили песму и спот представља једну велику сатисфакцију, али и потврду да се исплати бити вредан, посвећен и вежбати сваки дан. Најмлађи шабачки бенд наставиће са прављењем музике спонтано као и до сада, а оно што је најважније према речима Стевана Јовића, трудиће се да шаљу квалитетне и паметне поруке младим генерацијама у Србији и свету.
К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa