Инфо

14. септембар 2017.14. сеп 2017.
ХОЛАНЂАНКЕ ОТВАРАЈУ СЕЗОНУ
ПОСЛЕ 12 ГОДИНА МЕДИЦИНАР У ЕВРОПИ

ХОЛАНЂАНКЕ ОТВАРАЈУ СЕЗОНУ

Рукометашице “Медицинара” после 12 година поново наступају у Европи, први пут у историји као шампионке Србије. Ривал на старту Купа ЕХФ најбољи холандски тим
Сезона рукометашица стартује последњег септембарског викенда, али то не важи за најбољи тим Србије и за актуелног шампиона наше земље шабачки “Медицинар”. Носиоца шампионског пехара очекује напорна сезона, а после дугих припрема дошло је време да крену и званични дуели. Прво изазови у Европи шампион Холандије, амстердамски “ВОК”.
У договору са “зеленима” из мале европске земље, оба дуела биће одиграна у Шапцу, хали “Зорка”, те ће љубитељи рукомета имати прилику да уживају у дуплом програму сутра и прекосутра од 18 часова. Колико је тим спреман показаће паркет, али у сваком сегменту “Медицинара” присутан је велики оптимизам, те иако Европа није примарна у односу на домаћа такмичења, не размишља се о било чему другом осим о проласку у друго коло.
- Знали смо да нас чека напорна сезона и тако смо конципирали припреме. Успели смо да створимо најважнију комбинацију добре атмосфере у екипи, каква нас је карактерисала целе претходне сезоне и посвећеног рада и залагања на тренингу. То је предуслов сваког успеха. Скаутирали смо колико смо били у могућности шампиона Холандије, то је екипа састављена од домаћих рукометашица, а подсећам да је Холандија вицешампион света. Млад тим који игра брзо, али верујем да ми имамо одговор и да ћемо се сви радовати у суботу по завршетку друге утакмице – истакао је тренер Саша Бошковић.
За сада једина брига је повреда рамена Ане Радовић, што је проблем који је мучи још из периода игре у Будућности. Ипак, капитен жели да игра и свим срцем жели да предводи своју екипу како у ЕХФ купу, тако и током целе сезоне. Уверена је да имају тим за велика достигнућа.
-Ми смо шампионке и не задовољавамо се било чим осим трофејима на домаћој сцени. Поштујемо сваког ривала, неколико екипа има квалитетне саставе, Лига је јача у односу на претходну годину, но ми имамо најквалитетнији тим и то морамо да потврдимо на терену. Изузетно поштујемо и тим из Амстердама, врло квалитетна екипа која игра брзо, но циљ је да прођемо даље – истиче МВП претходне сезоне Ана Радовић.
Јако важан део успеха у Европи је и подршка са трибина. Само тако две утакмице на домаћем терену добијају пуну снагу.
-Навијачи су били наш ветар у леђа целе претходне сезоне, уверен сам да ће и ове бити уз нас. Петак и субота јесу препуни догађаја у нашем граду, а ја их позивам да нас подрже против јаког тима, да дођу, уживају у рукомету и помогну да остваримо велики резултат и прођемо у друго коло. Заједно можемо много – позива председник клуба Дејан Павловић.
У односу на претходну сезону, готово читав тим је остао на окупу. Клуб су једино напустиле, од стандарднијих рукометашица, Милица Ранчић и Тамара Жарковић, али су зато “плаво-бели” дрес обукле најбољи голман лиге Анђела Качаревић, најбољи десни бек Ана Томковић, као и крило Даница Стојиљковић.
Утакмице против шампиона Холандије стартују од 18 сати у петак и суботу у хали “Зорка”. Бољи из овог двомеча играће у другом колу против једног од фаворита за завршницу Купа ЕХФ руског “Кубан” Краснодара.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa