Инфо

28. септембар 2017.28. сеп 2017.
НАЈБОЉИ КОД НАЈБОЉИХ
У ПРИСУСТВУ ВИСОКИХ ЗВАНИЦА У ШАПЦУ ОТВОРЕНА ФАБРИКА „ЈАЗАКИ“

НАЈБОЉИ КОД НАЈБОЉИХ

Председнику коорпорације „Јазаки“ Шинђи Јазаки велика част и задовољство што је у отворио још једну фабрику. Председик Србије Александар Вучић каже да је отварање ове фабрике велики дан за Шабац, Мачву и Србију. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истиче да је „Јазаки“ изабрао Шабац зато што је Шабац најбоље место за инвестиције
Фабрика „Јазаки“ званично је отворила фабрику у Шапцу. Нешто више од 500 радника увелико ради, а до 2019. године у овој фабрици ће бити запослено 1.700 радника.
Свечаном отварању „Јазакија“ у Шапцу присуствовали су председник Србије Александар Вучић, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, амбасадор Јапана у Србији Ђуићи Такахара, председник „Јазаки“ коорпорације Шинђи Јазаки, председник „Јазаки Европа“ Бо Инге Андерсон, представник компаније „Даимлер Тракс“ др Инге Етишер, и многе друге високе званице.
Председник коорпорације „Јазаки“ рекао је да му је велика част и задовољство што је у Шапцу и што отвара још једну фабрику.
- Данас „Јазаки“ послује у 46 земаља и запошљава 290.000 радника. Наша корпоративна политика подразумева пуну посвећеност одрживом, безбедном и еколошки прихватљивом пословању. Поносни смо што можемо да истакнемо да смо и даље на услузи нашим клијентима и да континуирано пружамо подршку друштву, уопште - изјавио је Шинђи Јазаки, председник „Јазаки“ корпорације.
Он је додао да неизмерну захвалност дугује Влади Србије, граду Шапцу, Амбасади Јапана, компанији „Даимлер“, као и запосленима који су допринели остварењу корпоративне визије.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао да је „Јазаки“ изабрао Шабац и да је то најважније.
- Шабац је успео да победи у конкуренцији неколико градова, зато што је Шабац најбоље место за инвестиције. Нисмо међу најбољима, већ најбољи. О томе говори и чињеница да смо први у Србији по брзини у издавању локацијксих дозвола. Грађевинске издајемо за пет, а употребне за два дана. У нашој управи нема лагања и забранили смо две реченице – нема проблема, и лако ћемо. Увек има проблема и никада није лако – поручио је Зеленовић.
Председник Србије Александар Вучић истакао је да је ово велики дан за Шабац, Мачву и Србију.
- Задовоиљан сам и срећан што смо у конкуренцији неких других земаља успели да доведемо тако велику фирму да код нас ради и инвестира. Инвеститоре какав је Јазаки можемо да доводимо зато што је држава са банкротства и дефицита применом фискалних и других мера доведена у суфицит и има новца који омогућава и долазак иневститора. И други дају новац за инвеститоре, није лако до њих доћи у време кризе, ми смо у томе успели - рекао је председник.
Према његовим речима посебна вредност у случају ове фабрике је „спој Јапанаца и Немаца“.
- Куд ћете боље од тога. Позивам јапанске инвеститоре да и у наредних седам, осам година отварају фабрике у Србији, а тек онда да размишљају о некој другој земљи. Компанија „Јазаки“ има у Тунису две фабрике, онда може у Србији три – казао Вучић.
Он је додао да је отварање фабрике Јазаки значајно за локалну самоуправу, њен развој, али посебно за раднике који ће моћи да остварују своје снове.
Радницима је рекао да овде представљају и своје породице али и Србију, те их је замолио да то оправдају тако што ће бити вредни, а држава ће, додао је, наставити да доводи стране инвестиције.
Јапанска компанија „Јазаки“ је водећи светски произвођач каблова за ауто индустрију. У овом тренутку, фабрика „Јазаки“ у Шапцу представља једну од највећих гринфилд инвестиција у Србији. Главна делатност јапанске компаније је производња електронских компоненти за камионе ОЕМ, који ће се извозити на европско тржиште.
Изградња погона почела је прошле године и трајала је 258 дана. „Јазаки“ тренутно представља највећу фабрику у Шапцу, у чијем склопу се налазе производни погон, канцеларије, магацин, кантина и здравствена амбуланта. То су стандардне просторије у свим „Јазаки“ фабрикама широм света, постављене са циљем да се запосленима обезбеди што квалитетније радно окружење.
Непосредно пре пуштања у погон прве производне линије, за запослене је била обезбеђена обука у „Јазаки“ фабрикама у иностранству. Од јуна месеца кренуо је са радом и Тренинг центар за обуку запослених у Србији, где радници стичу неопходна знања и вештине, а све у циљу константног унапређења квалитета пословања.
ПУТ ЗА НОВЕ
ИНВЕСТИЦИЈЕ
Амбасадор Јапана у Србији Ђуиђи задовољан је због отварања нове фабрике „Јазаки“ у Шапцу.
- Фабрика „Јазаки“ у Србији је велика гринфилд инвестиција. Сигуран сам да ће ова инвестиција допринети развоју српске привреда када је реч о убирању прихода. „Јазаки“ је развио производну мрежу сада и у Србији и придаје велики значај развијању веза у локланој заједници. Надам се да ће „Јазаки“ бити добар кооперативни грађанин Шапца и Србије, и да је ова компанија утрла пут других јапанских компанија у Србији – поручио је амбасадор Такахара.

ПОПУТ ВАТЕРПОЛИСТА
Председник „Јазаки Европа“ Бо Инге Андерсон је нагласио да компанију „Јазаки“ карактерише најбољи квалитет, најбоља технологија и најбоље цене.
- Од вас у Србији очекујем да у „Јазаки“ пренесете оно што краси ваше ватерполисте, а ватерполо је мој омиљени спорт. Прошле године сте победили на пет светских такмичења. Не бисте успели а да нисте храбри, чвсти и упорни. То очекујем од „Јазакија“ у Србији – истакао је Андерсон.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa