Инфо

28. септембар 2017.28. сеп 2017.
ПОТВРДА ПРИЈАТЕЉСТВА
ДЕЛЕГАЦИЈА ЦЕЉА У ПОСЕТИ ШАПЦУ

ПОТВРДА ПРИЈАТЕЉСТВА

Протекле седмице, за представнике делегације Цеље, предвођене градоначелником Бојаном Шротом организован је свечани пријем у Градској кући. Делегацију чине чланови Градске скупштине, директори јавних предузећа и установа, чланови надзорних одбора и представници градске управе Бијељина. Пријему су присуствовали заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић и председник Скупштине града Немања Пајић.
Шабац и Цеље су 2012. Године потписали Повељу о пријатељству и сарадњи, а посета Шапцу и упознавање са новинама је још један начин да се одрже добри односи између два града.
-Повеља је потисана са жељом да се изграде пријатељски односи и развије сарадња између Шапца и Цеља која се заснива на међусобном поштовању и јачању међукултурног дијалога. Наша два града су се обавезали да ће градити чврсте мостове међу људима, градовима и државама. Данашњи скуп је показатељ да се изградио прави братски однос, а међуљудски односи постали пријатељски – истакао је Душан Костадиновић.
Градоначелник Цеља Бојан Шрот истакао је да разлог за долазак бројније делегације него уобичајено продубљивање сарадње између Шапца и Цеља.
-Желимо да поразговарамо о ширењу сарадње између наша два града и у областима у којима нисмо сарађивали. До сада се наша сарадња односила на пројекте везане за децу и младе, очување животне средине и размену добрих искустава - истакао је Бојан Шрот и додао да су утисци његових сарадника који су први пут у Шапцу позитивни јер је град лепо уређен, чист и пун цвећа.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa