Инфо

28. септембар 2017.28. сеп 2017.
ПРОЗИВКЕ И ОПТУЖБЕ
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

ПРОЗИВКЕ И ОПТУЖБЕ

Повереништво Српске напредне странке одржало је прошлог четвртка конференицију за медије на којој су говорили о Одлуци донетој на претходној седници Скупштине града да се продају просторије Месне заједнице Преки шор. Напредњаци су критиковали ову одлуку и позвали мештане ове Месне заједнице да подрже петицију коју су покренули да се ова продаја спречи.
-Ове просторије су деценима укњижене и воде се као простор намењен МЗ Преки шор. Поред овога продају и простор где се налази ЈУП “Урбанизам”. Неко ко продаје своју имовину показује немоћ да на други начин реши проблеме. Када би се ови простори издали у закуп на 10 година добила би се иста средства као и за продају, али би простор остао у власништву града. Продали би и Дом ЈНА који су добили од Министарства одбране, али не могу јер је под заштитом државе, рекао је повереник СНС Бобан Бирманчевић и осврнуо се на то да ће се у сеоским месним заједницма одржати референдуми на којима ће грађани одлучивати како ће се трошити њихова средства од пореза, док се у исто време ни један становник МЗ Преки шор није питао о одлуци да се прода поменута имовина.
Бирманчевић је истакао да је Преки шор једина градска месна заједница где су на власти кандидати које је подржала владајућа структура у Шапцу. Према његовим речима, избори за ову МЗ одржани су за време поплава 2014. године, када је СНС штитио град од Саве, па нису могли да дају подршку кандидатима. Такође, Бирманчевић је рекао и да је ово једина МЗ у којој се “не ради ништа”.
Бирманчевић је на конференицји изнео и информацију да је против градоначелника Небојше Зеленовић поднета кривична пријава и то од стране запослених у Градској управи, због одлуке да се не наплаћује изношење смећа са сеоског подручја почетком 2016. године.
-Градоначелник је 19. фебруара донео одлуку да се одношење смећа из сеоских месних заједница не наплаћује и то ретроактивно од 1. јануара, до 30. априла, када прођу локални избори. Одлука је донета због сакупљања јефтиних политичких поена, а њом су оштећени грађани Шапца. Директор ЈКП “Стари град” је написао да то не може тако, да није дозвољено, али је градоначелник одговорио да се захтеви за рефундацију трошкова достављају Градској управи, навео је Бирманчевић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa