Инфо

3. фебруар 2011.3. феб 2011.
ШКОЛА ЗА УМЕТНИЧКЕ ЗАНАТЕ

СВЕДОЧАНСТВО ВРЕМЕНА

После заједничке манифестације са Медицинском школом прошлог четвртка у галерији Уметничке школе отворена је изложба „Печатни прстен Немањића“ која ће до двадесет осмог фебруара бити отворена за све оне који желе да је погледају
Свестраност и талентованост ученика Школе за уметничке занате и ове године је дошла до изражаја а на прослави своје славе Светога Саве целокупно учешће узео је хор под вођством професорке музике Слађане Николић, овога пута и домаћице славе, а која је истовремено припремила и драмски комад „Рођење Светог Саве“.
- Као домађица славе свима желим да честитам данашњу школску славу ““ Светог Саву, а професорима и ученицима да пожелим успеха у даљем раду. Ево, ово је десета година како сам у Школи за уметничке занате и увек се дивим изложбама и радовима наших ученика, наравно, уз менторство професора. Данашња изложба ме је посебно дирнула ““ рекла је Слађана Николић.
Чланице хора и глумци у кратком комаду су овом приликом били обучени у костиме које су сашиле генерације стилских кројача уназад. Све је одисало прохујалим временима када је владала лоза Немањића. То је била прилика ове школе да се на скроман начин одужи својим прецима и да прикаже печате Немањића који су сведочанство једног времена, времена моћне српске средњовековне државе.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa