Инфо

28. септембар 2017.28. сеп 2017.
ТЕОРИЈЕ ЗАВЕРЕ  У НЕДОСТАТКУ ИДЕЈА
ОДГОВОР ГРАДСКОГ ОДБОРА ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ

ТЕОРИЈЕ ЗАВЕРЕ У НЕДОСТАТКУ ИДЕЈА

Градски одбор Заједно за Србију организовао је у понедељак конференцију за медије на којој су демантовали неке од навода изнетих на конференцији Повереништва Српске напредне странке. Потрпредседник ГО ЗЗС Милан Васић оповргао је тврдњу повереника СНС Бобана Бирманчевића да је Дом војске град Шабац добио од Државе и дао на увид уговор о куповини овог објекта. Васић се осврнуо и на друге изјаве дате на наведеној конференцији.
-Дом војске није поклоњен граду. Купљен је 2008. године за 58 милиона динара. Што се тиче судбине овог објекта, то је једна од кључних тачака не само у граду, него у региону и тако се опходи према њему. Локација и зграда су тема разматрања свих планских докумената у граду. Сви ти планови су јавни, доносе се у сарадњи са Заводом за заштиту споменика Ваљево и надлежним Министарством. Уважавамо и мишљење грађана и када будемо имали коначно решење објавићемо га, рекао је Васић.
Према Васићевим речима, просторије Месне заједнице Преки шор, као и све друге просторије у јавној својини, продају се по Законом дефинисаној процедури. Истакао је да се одлуке доносе у правцу развоје града, а новац се улаже у инфраструктурне пројекте и отварање нових радних места.
-Све месне заједнице ће имати довољно простора за своје функционисање. На конференцији СНС је наведено да на изборима за Савет ове МЗ није победила опција коју подржава ова странка због тога што су бранили град од поплава. То је увреда за наше суграђане. Велики број људи је био на насипима и сигуран сам да нису сви ни чланови ни симпатизери СНС, рекао је Васић.
Потпредседник ЗЗС је навео да је Шабац један од ретких градова у ком се смеће износи са целе територије и да то мора и да кошта. Рекао је да не зна ни за какву кривичну пријаву, а да се СНС бави теоријама завере, а да немају конструктивне предлоге за развој града.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa