Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
За развој Града битни су пријатељи
АМБАСАДОР КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ У ПОСЕТИ ШАПЦУ

За развој Града битни су пријатељи

Шабац је прошле суботе посетио амбасадор Краљевине Холандије у Србији, Хенк фон ден Дул, за кога је пријем у Градској кући приредио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Током пријема у Градској кући, представници Града Шапца су амбасадора Краљевине Холандије упознали са привредним потенцијалима града, али се разговарало и о култури, образовању, инфраструктури и градским манифестацијама.
Након званичног пријема градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, су са амбасадором посетили Библиотеку шабачку, Народни музеј, прошетали централним градским улицама и на Тргу се срели са рукометашицама из Холандије које су тренутно гости града.
Градоначелник Зеленовић је рекао да је поносан што је још један амбасадор одлучио да посети наш град и упозна се са његовим лепотама, потенцијалима и историјом.
-Амбасадору Холандије смо показали град и показали смо колико добри домаћини можемо да будемо. Поред историје, традиције и природних лепота нашег града, са амбасадором смо разговарали и о плановима за будућност. За добар развој нашег града, важни су нам и пријатељи, чија искуства нам могу помоћи да од Шапца направимо прави, европски град. Драго ми је и што је амбасадор дошао у наш град баш у ово време, када је Шабац престоница хумора и сатире и када сија посебним карневалским сјајем, рекао је Зеленовић и додао да се нада да ће у нашем граду убудуће бити још холандских компанија.
Амбасадор Краљевине Холандије Хенк фон ден Дул, похвалио је начин на који је дочекан у Шапцу, истичући да је пријем био топао и срдачан.
-Градоначелника Шапца сам упознао на једном скупу, пре неколико дана, и он ми је том приликом рекао да морам посетити Шабац из два разлога. Први разлог је Чивијада и карневал који се одржавају, а други повод за посету је тренутни боравак женске рукометне екипе, које играју на турниру у Шапцу. Данас сам дошао и схватио да постоји много више разлога да се посети овај град. Ово је град са веома активном и посвећеном управом, управом која се труди да обезбеди бољу будућност за њене грађане. Посебно ми се допала информација коју сам добио од градоначелника, да су грађани активно укључени у одлучивање и доношење важних одлука за живот града, истакао је амбасадор Холандије.
Он је рекао да га је у Шапцу дочекало лепо и сунчано време, да је уживао у посети и да ће сигурно поново доћи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa