Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
ЛИЧНИ ПРАТИЛАЦ ЗА ДЕЦУ  СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ
ПРОШИРЕНА ПАЛЕТА УСЛУГА ИЗ ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

ЛИЧНИ ПРАТИЛАЦ ЗА ДЕЦУ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

Одлуком града Шапца о пружању услуга личног пратиоца за децу са сметњама у развоју проширена је палета услуга из области социјалне заштите која се финансира из градског буџета
Председник Скупштине града Шапца, Немања Пајић, посетио је полазнике обуке за личне пратиоце деце са сметњама у развоју. Обуку организује Центар за социјални рад, а планирано је запошљавање 24 особе које ће бити оспособљене за посао личног пратиоца деце у овој школској години. Полазници ће након обуке поседовати лиценце за квалитетно пружање ове врсте услуга.
Одлуком града Шапца о пружању услуга личног пратиоца за децу са сметњама у развоју проширена је палета услуга из области социјалне заштите која се финансира из градског буџета.
- Лични пратилац је услуга која се обезбеђује детету са инвалидитетом и сметњама у развоју, које је укључено у васпитно образовну установу а до краја средње школе. Сврха ангажовања личног пратиоца јесте укључивање детета у заједницу, пружање подршке пре свега породици и наравно детету са сметњама у развоју и инвалидитетом. Активности које лични пратиоци пружају деци, индивидуално се планирају у складу са самим потребама корисника и то у домену храњења, кретања, комуникације са средином, укључивања у заједницу и помоћ у превозу - навела је Јелена Милошевић, директорка Центра за стручно усавршавање.
Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, истакао је да ће се пружањем ове услуге побољшати квалитет живота деце са сметњама у разоју, али и живот њихових породица.
- Драго ми је што Центар за социјални рад проширује свој обим услуга што се тиче социјалне заштите. Оно што не треба да занемаримо је и да ће 24 наших суграђана наћи прилику за рад и запослење. Ова услуга додатно ће коштати 10.000.000 динара, самим тим укупно ће доћи до 160.000.000 колико град издваја за социјалну политику на нашој територији. Настављамо са одговорном социјалном политиком кроз нове услуге - истакао је Немаћа Пајић.
К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa