Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
САЧУВАНО ОД ЗАБОРАВА
ИЗЛОЖБА ДРАГАНА ПЕТРОВИЋА ПОД НАЗИВОМ “МОЗАИК ВРЕМЕНА”

САЧУВАНО ОД ЗАБОРАВА

Изложба Шапчанина Драгана Петровића под називом “Мозаик времена”, одржана је протекле седмице у склопу “Чивијаде”, у шабачком Народном музеју. Бројни поштоваоци, окупили су се како би уживали у поставци архивара старог Шапца и хроничара новог, а изложбу је отворио председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.
-Његова свака фотографија је практично документ на ком чува од заборава оно што смо ми некада давно изградили, порушили, заборавили... Видим да се људи који дођу често сете свог детињства. Драго ми је што се на свим његовим сликама виде људи, живот и начин на који је град стасавао и развијао се. На изложбама Драгана Петровића, увек можемо да се упознамо са нашим градом и надам се да ћемо их гледати још дуго - истакао је Немања Пајић.
Поставку чини преко 350 углавном старих фотографија, а нове су према речима аутора, ту како би се уочила разлика између некада и сада.
- Изложба је специфична и далеко боља од оних претходних. Има мноштво фотографија које се први пут појављују. Већи део чине старе фотографије али сам морао да убацим и нове, јер овакве изложбе треба да прикажу како је било некада а како је данас. На фотографијама, осим архитектуре и улица можемо видети и људе. Било је тешко изабрати фотографије али сам гледао да изаберем оне најинтересантније. Има фотографија за којима сам трагао 60 година док се нису појавиле - наводи Петровић.
К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa