Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
НОВИ ПУТЕВИ
ОДОБРЕНО СКОРО ТРИ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА УРЕЂЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА

НОВИ ПУТЕВИ

Општина Крупањ је крајем прошлог месеца закључила уговор са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде у вредности до 2.875.809,60 динара за уређење некатегорисаних путева на територији општине укупне површине од 41.490 метара квадратних. Ово је врло значајна инвестиција за општину Крупањ у којој настоје да задрже људе на селу и да им омогуће да своје пољопривредне производе лакше пласирају, у чему ће им свакако помоћи добра путна инфраструктура.
- Жеља је да свако село у Крупњу има добре путеве и кренули смо ка томе да то и остварујемо, али има још доста посла, а буџетска средства наше општине су недовољна, тако да је помоћ државе за нас од великог значаја - изјавио је Предраг Радић заменик председника општине Крупањ. Предрачунска вредност улагања за уређење некатегорисаних путева у општини Крупањ износи 9.416.160,00 динара, а учешће општине је 6.540.350,40 динара.
Потписивању уговора присуствовао је државни секретар Велимир Станојевић који је том приликом изразио задовољство што се сваке године повећава број заинтересованих локалних самоуправа које конкуришу за ову меру Министарства од које ће корист имати више хиљада пољопривредних произвођача.
Током претходне три године Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде заједно са локалним самоуправама уложило је 2,2 милијарде динара за уређење 2.500 километара атарских путева.
Д. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa