Инфо

16. јул 2009.16. јул 2009.
ПРОСЛАВА У НАКУЧАНИМА

РОЂЕНДАН ПОЗОРИШТА

Прва позоришна представа у Србији, одржана је 12. јула 1833. године у Накучанима. Представу ,,Жртва Аврамова“, припремио је сеоски учитељ Игњат Спасић, а глумци су зарадили 6 гроша
У пријатном амбијенту Ђаковића окућнице у Накучанима, на Петровдан, приређена је прослава поводом извођења прве представе у Србији. Дух позоришта, многобројним посетиоцима, дочарали су мали глумци из шабачког вртића ,,Младост“, представом Прича о зеки Душку. Зоран Карајић је анимирао, како старију, тако и млађу публику, одломком из монодраме Бог те мазо. Чланови Уметничког ансамбла ,,Чивија“, увеличали су прославу сплетом игара из Мачве и Србије.
Прослава у Накучанима, приређена је у циљу обележавања и сећања на овај важан датум. У жељи да наставе традицију, представници цркве и МЗ Накучани, покушаће да спроведу у дело идеју, да се на Петровдан у овом селу публици прикажу представе религијског карактера. Такође, њихова жеља је да сећање на прву позоришну представу добије шире вредности и да 12. јул 1833. године, постане датум важан и за Министарство културе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa