Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
ВИЗА ЗА КРАСНОДАР
МЕДИЦИНАР У ДРУГОМ КОЛУ КУПА ЕХФ

ВИЗА ЗА КРАСНОДАР

Шампиони Холандије и Србије демонстрирали сву лепоту овог спорта. У оба дуела “Медицинар” бољи за по један гол. У октобру против Краснодара
Нисмо знали много о најбољој екипи Холандије, но паркет је показао колико је то млад и врло квалитетан тим, састављен искључиво од играчица из Холандије. Рукометашице ВОК играју брзо, агресивно, а сваку успешну акцију прослављају готово као гол за велики тријумф, чиме једне другима подижу самопоуздање. Предводи их капитен Рахел Де Хаз, на врху листе стрелаца обично је име одличног бека Хушер, а снагу одбрани даје голман репрезентативног потенцијала Линдерс.
Холанђанке су пружиле велики изазов нашим девојкама, али су и оне показале да нису случајно шампионке Србије, да су кадре носити се са шампионима других држава, те да амбиције о слављу у свим домаћим такмичењима нису само сан, већ и потпуна реалност. Нису “медицинарке” заобишли проблеми пред двомеч. Најбоља играчица, капитен Ана Радовић играла је оба дуела под врло незгодном повредом рамена која ју је буквално онемогућавала да шутира са девет метара, али је опет успела да нађе пут до мреже 16 пута. Ана Томковић је показала колико убојита може бити, Ана Качаревић је одбранама била бедем у дефанзиви, а своје тренутке имале су и Пријовић, Прелевић и Лојпур.
Прву утакмицу боље су почеле рукометашице из Амстердама. Имале предност читаво прво полувреме, на одмор однеле плус два. Ипак, у другом делу, домаће су заиграле боље, успеле су да нађу празнине у чврстој одбрани ВОК, са различитих позиција преокрену резултат и славе 34:33. Улогу првог стрелца “одиграла” је Ана Томковић, док је Радовић била задужена за асистенције.
Друга утакмица врло слична првој. Додуше, сада је “Медицинар” боље ушао у меч, имао између једног и три гола предности током првог дела и деловало је да контролише утакмицу. Ипак, уследио је мањи пад концентрације у финишу, а јак тим какав је “ВОК” знао је то да искористи и голом у последњим секундама на одмор оде са предношћу 17:16. Почетком другог полувремена постало је јасно да ће друга утакмица бити мање ефикасна од прве што је значило да сваки тријумф Холанђанки њих води даље. Неизвесна завршница постала је неминовност. Још је “Медицинар” имао вођство, Ана Радовић је сада предводила напад, а помоћ је имала од Пријовић и Томковић. Ипак, гошће нису дозвољавале да се меч преломи, а у десетак минута пре краја успеле су да створе предност вредну наредног кола. Знао је и шабачки клуб да одговори, брзо је враћен егал. Када је било кључно, два везана седмерца брани Ана Качаревић и други круг је ту.
- Честитам мојим сјајним девојкама, честитам публици на атмосфери. Победили смо великог ривала, показали снагу у два дуела каква нисмо имали код нас у лиги, осим против Бекамента. Холандија је вицешампион света, а ове девојке маестрално репрезентују њихов стил рукомета. Против Рускиња немамо шта да изгубимо, идемо да играмо, но примарно је домаће првенство – рекао је тренер Саша Бошковић.
- Немам шта да замерим мојим рукометашицама. Играли смо наш рукомет, холандски, играли смо брзо, одлучно, пресудило је искуство “Медицинара” – рекао је Рикардо Кларјис, тренер ВОК.
Први наредни изазов за “Медицинар” је старт Супер лиге и дуел против “Вождовца” у Београду.
- Нама је домаће такмичење примарно, бранимо титулу, имамо јачу екипу него претходне сезоне и ту нема калкулација, у сваки дуел улазимо носећи победничке амбиције. Циљ је одбрана пехара, а Вождовчанке прва станица на том путу – додао је Бошковић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa