Инфо

5. октобар 2017.5. окт 2017.
Кривина у огледалу

Како је Кеба постао КеБИА

Ништа није наговештавало тог јутра да ће наш комшија, Лозничанин, Кеба опасно да надрља. Устао је када је требало, умио се, попио кафу, појео кроасан, намирисао се и кренуо на заказани интервју са једном згодном цицом.
Идеја је била да разговор снимају док се возе Кебиним аутомобилом са затамљеним стаклима, а после шта буде. А, Кеба, ко Кеба, воли да се слика у аудију. Који мушкарац то не би волео, још приде и згодна цица на предњем седишту.
И тако су се они возили, возили и занели. Не, наравно да се нису занели на овај начин, то дође после. Занели су се са причом, па су вероватно, а да то нису ни приметили, од Бежанијске косе до Јајинаца стигли за цирка сат и по, због гужви у престоници у којој их нема и које се Београђанима само причињавају. Приметио је Кеба да нешто баш није све у реду, и одлучио да се ипак врате, нешто му није дало мира.
Вратио се кући и видео да га неки чудни људе прате. Био је сигуран да нису они са Пинка који снимају Папарацо лов, јер се они најаве раније. Позвао је полицију, а испоставило се да су Кебу снимали људи из БИА. Ти исти људи су га привели на информативни разговор.
- Аман, шта вам је? Ништа нисам урадио. Зашто сте ме ухапсили – упитао је благо успаничен Кеба.
- Ниси ништа, а? Стално подриваш безбедност наше земље, а сада си нашао да се, као случајно возикаш по Јајинцима. Сумњив си ти нама Кебо одавно – рече му бркати иследник који неодољиво подсећа на једног од Чворовића.
- Ко, ја, па ви нисте нормални. Ми Роми гинемо за нашу Србију, а не да је подривамо – покуша Кеба да одигра на карту националне мањине.
- Не вреди ти да се вадиш. Ти си предмет наше пажње одавно. Од када си почео да певаш „Ко те има тај те нема“, сумњамо у тебе да радиш против Србије, јер је очигледно да се та песма односи на Косово. Признај – повикну Чворовић.
Кеба укапира да се овима нема шале и да ће тешко да се извуче, па у тренутку призна оно што је хтео да избегне – био бре мало у швалерацији.
- Хоћеш да кажеш да је и „Бре гиди џануим“ швалерација, или она „Запалићу пола града“ и то баш у Јајинцима, а о оној империјалистичкој „У црно обојено“ да и не причамо. Кебо, БИА мотри, поведи рачуна. Само зато што си свекар Северини, а ми смо сада у покушају да имамо добре односе са Хрватима, пуштамо те, али да знаш да БИА мотри – рече му Чворовић.
Кеба се захвали и још једном покуша да увери Чворовића да је лојалан грађанин Србије, да ће ако треба јавно да призна да је Ром, да ће да убеди Северину да одржи хуманитарни концерт за Србе у Малишеву на Косову....
- Бриши Кебо и поведи рачуна шта певаш – строго му одговори Чворовић.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa