Инфо

5. октобар 2017.5. окт 2017.
ДЕО МЕЂУНАРОДНЕ МРЕЖЕ
ПРЕДСТАВНИЦИ КАРИТАСА НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

ДЕО МЕЂУНАРОДНЕ МРЕЖЕ

Градоначелник Небојша Зеленовић, угостио је у Градској кући чланове Радне групе за социјалну економију Каритас Европе, чији је од недавно члан и Мирољуб Николић, директор Шабачког Каритаса. У наредна три дана, одржаће се седница Радне групе за промоцију социјане економије при Каритасу Европе.
-Велика је част бити део те групе с обзиром на величину мреже Каритаса у Европи. Експертиза из Шапца помаже разоју једне нове стране пословања Каритаса Европе. Ми смо поносни што имамо шта да покажемо. Мислим да се у претходних 17, 18 година видело колико радимо и колико је важно бити део једне велике међународе мреже - истакао је Мирољуб Николић.
Према речима Антониа Фантазие, чланови Радне групе су овде да подрже рад Каритаса Шапца, посебно директора Каритаса Шапца, пре свега њиховом екпертизом, али уз могућност пружања експертизе целе мреже Каритаса Европе.
-Јако сам срећан што смо дана овде. Ми представљамо Каритас Европу, мрежу од 49 организација. Имали смо прилику да видимо шта ради Град Шабац и општина Шабац, у сарадњи са организацијама цивилног друштва, посебно у сарадњи са Каритасом Шабац. Оно што је важно, а видели смо овде је сарадња између приватног и социјалног сектора. То је нешто што ми промовишемо у Европи и драго нам је када видимо да то функцонише у оваквим срединама – истакао је Антонио Фантазиа.
Градоначелник Небојша Зеленовић истакао је да је представнике Каритаса увек лепо имати у гостима, нарочито у тренутку када је канцеларија Каритаса у Шапцу означена као једна од бољих у Еропи.
-Потпуно смо отворени за сарадњу и желимо да чујемо добра искуства из Европске Уније. Лепо је знати да постоји град као Шабац, који мање - више, има једнако квалитетну социјалну заштиту коју имају градови исте величине у Европи. Добро је да наши гости имају идеју, да што се неких услуга тиче угледају на нас. Треба даље да сарађујемо и развијамо нове услуге. Град као што је Шабац треба да настави да води политику у којој заиста нико неће бити заборављен и свако ће имати прилику за пристојан живот - истакао је Небојша Зеленовић.
К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa