Инфо

5. октобар 2017.5. окт 2017.
Лазина школа у пилот истраживању “Селфи”

ДИГИТАЛНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ШКОЛСКОЈ ПРАКСИ

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је у сарадњи са Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања упутило позив свим основним и средњим школама на територији Републике Србије за учешће у пилотирању оквира за самовредновање и процену електронске зрелости установа под називом Селфи.
Пом За учешће у пилот истраживању пријавило се преко 150 основних и средњих школа из целе Србије, а Основна школа Лаза К. Лазаревић из Шапца, једина из Мачванског округа, добила је привилегију за учешће у наведеном пројекту. Педагог школе Татјана Красић је 15. септембра прошла обуку за кординатора пројекта у којем ће, поред ње, учествовати и Управа Основне школе Лаза К. Лазаревић, 70% запослених и 320 ученика.
Поменути пројекат представља идеалан ослонац школама са циљем да ефикасно и ефектно интегришу дигиталне технологије у школску праксу и на тај начин додатно сагледају реалну слику о тренутном стању у погледу коришћења дигитиалних технологија на основу ставова наставника, ученика и руководилаца школа.
Република Србија је једна од 14 земаља која учествују у овом истраживању које развија Европска комисија заједно са више од 70 стручњака за образовање из 14 европских држава, а које ће се реализовати у периоду од 29. септембра до 11. октобра.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa