Инфо

3. фебруар 2011.3. феб 2011.
СВАКОДНЕВНА ПОСКУПЉЕЊА ПРЕТЕ ДВОЦИФРЕНОМ ИНФЛАЦИЈОМ

ПЛАТЕ ВЕЋ ИЗГУБИЛЕ ТРКУ

Ова година је почела масовним поскупљењима тако да је већ први месец показао да је планирана стопа инфлације само пусти сан власти. Повећане су цене горива, цигарета, млека уља, кондиторских производа, воде, сокова, средстава за хигијену, производа кућне хемије
Први месец ове године грађани ће запамтити по масовним поскупљењима и што је најгоре поскупели су производи и услуге без којих се не може. Посебно брине то што многи најављују раст цена и за овај месец и сви, углавном, раст цена правдају економским аргументима. У јануару је забележен раст цена: горива, цигарета, млека, сокова, кондиторских производа, средстава за личну хигијену, производа кућне хемије, превоза и тако редом. Узму ли се у обзир и најаве већих цена за хлеб, струју и много тога још, јасно је да је планирана стопа инфлације за ову годину од 4,5 одсто већ пала у воду.
- Нажалост све ово што се догађа са ценама не мирише ми на добро. Бомбардују нас свакодневно информацијама да Влада неће дозволити поскупљења, а мој сваки одлазак у продавницу из дана у дан ме све више кошта, иако купујем само основне намирнице. Људи су огорчени, повређена им је интилигенција, каже Славка Николић, пензионисана наставница. Догорело је до ноката мени која живим сама, а могу да мислим како је онима који имају децу, а уз то су још подстанари.
Сличног мишљења је и суграђанин Стојан Кузмановић који је све до недавно успевао да мајсторском зарадом издржава четворочлану породицу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa