Инфо

5. октобар 2017.5. окт 2017.
ЧАШИЦА СПАЈА ТРАДИЦИОНАЛНО И МОДЕРНО
ШЕСТИ ДАНИ РАКИЈЕ У ПЕТАК И СУБОТУ

ЧАШИЦА СПАЈА ТРАДИЦИОНАЛНО И МОДЕРНО

Отварање манифестације је у петак у 12 сати и тајаће до 21 сат, а наставља се у суботу у 10 сати. Затварање је истог дана у 16 часова
Шести “Дани ракије” одржаће се у петак и суботу у Главној улици, а централнни простор дешавања биће испред Културног центра. Ове године око 40 произвођача ракије из целе Србије представиће своју понуду на штандовима. Посетиоце очекује богат културно-уметнички програм, а новина је наградна игра са вредним фондом награда.
Манифестацију су покренули Уметничка радионица “Н-Дизајн” и “ПС Солутион”, са жељом да поспеше промоцију пољопривредних и туристичких потенцијала овог краја. Пре три године основано је и истоимено Удружење грађана. Циљ је промовисање домаће ракије као аутентичног националног пића, размена искустава у производњи домаће ракије, остваривање сарадње са сличним удружењима и организацијама и осигурање организованог наступа на различитим манифестацијама.
Срђан Митрашиновић, директор Туристичке организације Шапца навео је да ова манифестација сваке године окупља све већи број учесника и посетилаца, а да су занимљив програм, квалитетни проивођачи и добра организација оно што привлачи људе.
-Дани ракије су успели да споје традиционалну производњу са модерним начином паковања, промоције и дистрибуције. Све то заједно са добром организацијом повод је да у ТОШ верујемо да ће ова манифестација у наредним годинама прерасти у националне оквире и постати регионално препознатљива, рекао је Митрашиновић.
Отварање манифестације је у петак у 12 сати и тајаће до 21 сат, а наставља се у суботу у 10 сати. Затварање је истог дана у 16 часова.
-Целокупну манифестацију прати културно - забавни програм. Уз песму и игру уметничких друштава из Шапца вратићемо сећање на старе вредности и покушати да приближимо старе обичаје новим нараштајима. Посетиоце ће од 16 часова у петак забављати певачка група “Шапчанке”, КУД “Абрашевић”, КУД “Хајдук Станко”, КУД “Ђидо” из Богатића и други, рекао је Милорад Алимпић, пројект менаџер Удружења “Дани ракије”.
Неки од најзначајнији излагачи су удружење “Српска ракија”, а представиће се и већи произвођачи из околине Шапца.
Ове године организоваће се и наградна игра, а прва награда је викенд за двоје у Будимпешти коју додељује “Дреам травел”. Друга награда је ваучер од 7.000 динара у “Стар маркету”, трећа ваучер у вредности од 5.000 динара у козметичком студију “Мистик”, а четврта награда ваучер од 3.000 динара који се може искористити у “Астра колор” продавници боја и лакова.
Услов за учешће у наградној игри је попуњен купон. Купони ће се делити у “Стар маркету”, на улици, у ТОШ, а убациваће се у кутију која ће бити на бини. Извлачење награда је у суботу у 15 часова.
“Дани ракије” се одржавају под покровитељством Скупштине града Шапца, а суорганизатори су ТОШ и Културни центар.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa