Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
ШАБАЦ ДОМАЋИН СИМПОЗИЈУМА О БОЛЕСТИМА ЗАВИСНОСТИ

ИНТЕРНЕТ И КОЦКА БОЛЕСТИ ОВЕ ДЕКАДЕ

Овогодишњи Симпозијум о болестима зависноти у организацији Заједнице клубова лечених алкохоличара одржан је у четвртак и петак у Шапцу. Ово је био 33. Симпозијум и представља круну рада удружења које постоји готово четири деценије. На њима се говори о свим болестима зависности, а учествују еминенентни стручњаци из целог региона. На Симпозијуму у Шапцу говорило је 30 предавача из целе бивше Југославије.
-Са колегама из других држава размењујемо искуства која су непроцењиваа, како за унапређење наше, тако и њиховог рада. Наш циљ је да у сваком граду где се Симпозијум одржава отворимо теме о болестима зависности како би се о њима што више причало и на том проблему још више радило. Тренд кретања болести зависности је у последњој деценији уравнотежен. Карактеристичне су модерне зависности, од интернета и од коцке, којих раније није било, а на нама је да предвидимо како да их спречимо у будућности, рекао је др Александар Вујошевић, председник Заједнице клубова лечених алкохоличара и објаснио да ово удружење поред тога што се бави лечењем зависника много ради и на превенцији.
Превентивне активности учесници Симпозијума имали су у ОШ „Николај Велимировић“ дан раније. Вујошевић се захвалио граду Шапцу на гостопримству и што је безрезервно подржао њихову идеју.
Помоћник градоначелника др Горан Стојићевић навео је да је град овај Симпозијум са организаторима припремао скоро шест месеци. Изразио је наду да ће овај догађај допринети превенцији, али и излечењу оних који су већ постали зависници.
Стојићевић је истакао да Шабац постаје место конференцијских дешавања и симпозијума, а на тај начин и место где ће се и у будућности дешавати значајне ствари из области образовања, културе, привреде.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa