Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
ШАБАЦ ГРАД БЕЗ НЕПЛИВАЧА
БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА 400 НОВИХ ПОЛАЗНИКА

ШАБАЦ ГРАД БЕЗ НЕПЛИВАЧА

У оквиру акције „Шабац-град без непливача“ више од 2.500 шабачких основаца прошло је бесплатну обуку за непливаче. Прошле недеље је обуку започело нових 400 полазника, најмлађих основаца из шабачких градских и сеоских школа.
Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника Шапца за укључивање грађана, на Градском базену разговарала је са инструкторима ВК „Шабац“ о традиционалној акцији која је под покровитељством Града Шапца.
-Поносни смо што је од почетка акције „Шабац-град без непливача“ 2.500 наших најмлађих суграђана научило да плива. Шапчани дуго нису имали Градски базен, а када је отворен, покренута је ова акција која је имала за циљ да сви бесплатно науче да пливају. На тај начин млади људи усмеравају се ка спорту и здравим стиловима живота. Градски базен смо направили са јасним циљем – да Шабац постане град без непливача. Да деца стичу здраве навике и да буду способни људи. Захваљујемо се и вредним тренерима, али и родитељима, јер без њихове подршке ова акција не би била могућа. Ми смо по овоме заиста јединствен град у Србији, казала је Јелена Топаловић Петровић.
Јелена Лазић, пр Градског базена у Шапцу, каже да је пет генерација ђака научило да плива у оквиру ове акције.
-Обуку смо почели да посматрамо као пројекат, јер су њени резултати видљиви на дужи временски период. Ако наставимо овим темпом, а имамо све услове за то, наш сјајан кадар који обучава најмлађе суграђане, за пар година моћи ћемо да се похвалимо да је наш пројекат “Шабац-град без непливача”, са резултатима достигао своје име и да је ово заиста град без непливача, додала је Јелена Лазић.
Сви малишани ће проћи обуку од 20 часова пливања, која се реализује три пута недељно.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa