Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
ПАЗИТЕ КОГА ПУШТАТЕ У КУЋУ

ПЕНЗИОНЕРКА ЖРТВА ГОСТОПРИМСТВА

Редакцији „Гласа Подриња“ обратила се 86огодишња Шапчанка, која је желела да упозори суграђане да не доживе непријатност која се њој догодила. Због тога што је у стан пустила погрешну особу остала је без два часовника. Каже да нису имали материјалну вредност, али јесу емотивну. Других драгоцености у стану није било.
Све је почело на Новом гробљу, где је наша саговорница дошла седам дана после братове сахране. Тужна због губитка брата, а још је и ветар нанео цвеће на крстове, није могла одмах да нађе гроб. Пришла јој је жена и понудила помоћ, при том је рекла да је познаје. Наша саговорница, иако у позним годинама има ум свежији од многих три пута млађих. Ипак, није могла да се сети како та жена може да је зна.
-Касније се понудила да ме одвезе кући, али сам одбила и вратила се аутобусом. Претпостављам да ме је пратила. Сутрадан појавила се код мене у осам ујутру. Нисам још ни устала. Имала је цвеће у рукама, вероватно га је узела са гробља. Ушла је, села, тражила хладну воду, кафу, два пута ишла у купатило. Разгледала је фотографије по стану, књиге, питала да дође да ми распреми. Објаснила сам јој да могу да распремим и сама, прича ова пензионерка.
Неколико дана после чудног догађаја хтела је да узме сат из витрине. Ту у чинији држала је сатове. Тада је приметила да фале два. Оба се носе око врата, један на позлаћеном, други на сребрном ланцу. Каже да нису имали материјалну вредност, али јесу емотивну.
-После свега, захвална сам јој што није узела сатове које сам добила од покојног сина и од оца за 19. рођендан. За мене они имају непроцењиву вредност.
Наша саговорница сигурно није ни прва ни послења која је била жртва превараната. Најрањивији су стари, поготову ако живе сами. Своје приче нерадо деле са другима, пре свега зато што их буде срамота што су испали наивни. Преваранти су често жене. Некада и две јер су тако мање сумњив. Сценарио готово увек исти, траже кафу, воду, пар пута оду до купатила.
М.М.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa