Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
КАЈАКАШИ СТАРТУЈУ ПРИПРЕМЕ ЗА 2018. ГОДИНУ

КОНтИНУИТЕТ ЗА КОНТИНУИТЕТ

Није био дуг одмор за наше кајакаше, али висок ниво резултата и одржавање на врху подразумева дуг и напоран рад. У претходна два броја смо анализирали репрезентативну и клупску сезону иза нас, а нова почиње већ у понедељак. Састав КК “Зорке” исти
У 2017. години, као и дуги низ претходних, Шабац је остао кајакашки град шампиона. За овдашњи клуб весла светски шампиони, олимпијски и европски вицешампион Миленко Зорић, грб “Зорке” стоји на дресу још једног европског вицешампиона Дејана Пајића и трећег кајакаша планете Небојше Грујића. Исте боје на и у срцу носи Бојан Милинковић, кандидат за Токио, седми млађи сениор света. Слични изазови и слична очекивања чекају их и у наредној години.
- Наш састав остаје непромењен, а самим тим и амбиције. Почињемо са радом 16. октобра, најпре у Београду, потом ћемо део спровести и на Градском базену у Шапцу, док је за крај јануара предвиђен одлазак у Турску на припреме, што ће бити и први излазак на воду у наредној години. Постепено радимо до априла када почиње сезона – рекао је тренер Урош Павловић.
Списак такмичења сличан је календару од године на измаку.
-Најважнија такмичења су Европско и Светско првенство за сениоре, односно континентални и планетарни шамппионат за јуниоре и млађе сениоре. Уз нас остају Зорић, Пајић, Грујић, Милинковић, вероватно ћемо прикључити и Михаила Суботића. Амбиције су висок пласман и борба за медаље на свим поменутим надметањима. На том смо навикли јавност, навикли смо себе и нећемо тежити ничему мањем – додаје Павловић.
На клупском нивоу циљ сениора је борба за титулу у екипној конкуренцији, односно одбрана титула у Лиги пионира и Мини кајак лиги.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa