Инфо

19. октобар 2017.19. окт 2017.
ПСГ У ШАПЦУ
САША ЈАНКОВИЋ ОТВОРИО ПРОСТОРИЈЕ У НАШЕМ ГРАДУ

ПСГ У ШАПЦУ

“Доступнији смо Шапчанкама и Шапчанима. У Шабац се долази са поштовањем, и за људе и за град и за ово поднебље, такви јесмо. Долазимо у град у којем се осећамо добродошло, у коме већ имамо људе који су дуго у Покрету”, рекао је Јанковић
Покрет слободних грађана отворио је просторије у Шапцу које се налазе у Тржном центру „Кифла“.
Отварању просторија пруствовао је председник ПСГ Саша Јанковић, као и чланови Председништва Аида Ћоровић и Јанко Баљак. Госте, чланове и симпатизере је поздравио и дипломирани инжењер геодезије Славољуб Николић, повереник ПСГ за Шабац.
Јанковић није крио задовољство што је у Шапцу.
- Доступнији смо Шапчанкама и Шапчанима. У Шабац се долази са поштовањем, и за људе и за град и за ово поднебље, такви јесмо. Долазимо у град у којем се осећамо добродошло, у коме већ имамо људе који су дуго у Покрету. Надамо се да ћемо пружити прилику, место, где могу да остваре своје политичке и животне амбиције. Да се укључимо, да овај осмех на лицу постане свакодневица – рекао је Јанковић.
Говорећи о визији Покрета, Јанковић је нагласио да је тешко у Србији говорити о годинама унапред.
- Визија је да вратимо земљу која ће бити нормална за живот, у којој неће сваки дан бити животни изазов да ли ћу остати без посла зато што сам нешто лоше рекао о некоме, да ли ће ми доћи инспекција зато што нисам платио оном које је требало рекет, да ли ће ме ухапсити полиција зато што сам поштен, а криминалце пуштати на слободу... На жалост, тако је у Србији. Шабац је у нешто бољој ситуацији, један је од два града који нису у решетци ове власти. Не може се живети изоловано и морамо продисати и проветрити Србију - истакао је Јанковић.
Покрет је подржао велики број јавних личности, али председник ПСГ сматра да те јавне личности осећају себе као део сваког од нас.
- Ако сте изградили неки свој интегритет и ако вас због нечега поштују, тешко је поклонити поверење неком другом и на тај начин ставити у његове или њене руке свој кредибилитет. Истовремено, то говори да морамо да се определимо, да морамо да се укључимо негде, или ако не можемо нигде да видимо себе, да оснујемо нешто сопствено, јер људе на које чекамо смо ми. Све оно што нам смета неће се десити само од себе – истакао је лидер ПСГ
Управо супротно, додао је он, дешавају нам се ствари које нас враћају све даље и даље од замишљеног циља.
- Сваки грађанин Србије осећа да нешто није у реду. Само треба да покажемо да је могуће и да нисмо осуђени на неподношљиву власт у Србији, да не морамо да се стидимо наших органа власти и највиших представника, да не мора нико да нам вређа интелигенцију причама о тетки из Канаде, да нам прети чупањем гркљана. Можемо то да решимо и решићемо – поручио је Јанковић.
Када је реч о београдским изборима он је нагласио да сви знају да неће то бити фер борба.
- Знамо, да нема фер услова у медијима. Ја сам последњи пут био током председничке кампање на РТС, једном или два пута. То су услови у којима живимо и неће се сами променити ако се не боримо за њих. Више странака је утврдило некакве захтеве за елементарним ферплејом у изборима. Знамо да их нико неће дати и мораћемо да се изборимо за њих – навео је Јанковић.
Ми у овом тренутку, додуше, не знамо чак ни који ће избори бити. - Ми не знамо да ли ће то бити београдски. Ова власт расписаће изборе у дану, часу, секунди када се сложе звезде и у којем ће да процене да ће да добију један глас више. Све је нерегуларно, али и у таквим условима Србија зна да је на погрешном путу. Победићемо и у Београду, и вратићемо Србији перспективу ка нормалном животу – оптимистичан је Јанковић.
Истог дана када је прослављано 100 дана рада Владе Србије је најављена могућност расписивања ванредних избора.
- Живимо у ријалитију од политике. Прво не можемо ни да обележимо 100 дана рада Владе, јер та Влада ни не постоји. По Уставу Србије, Влада води политику, а нико се чак ни у шали не усуђује да помисли да Ана Брнабић и људи око ње воде политику. Нити је законски термин, нити је било ко из опозиције то тражио, они сада причају о парламентарним изборима. Зашто? Зато што знају да у Београду јако лоше стоје. Београђани и Београђанке су страшно љути на све ово што се дешава и у Србији и у њиховом граду. Онај ко воли Београд, онај ко воли Шабац, он га брани. И онда да би се прича о Београду разводњила, власт наравно размишља да направи и парламентарне изборе, референдум за Устав, испитивање јавног мњења о утицају Урана на Нептун, шта год само да замагле чињеницу да ће Београд да узгубе, а после Београда и целу Србију – нагласио је председник ПСГ.
На питање колико се ПСГ озбиљно спрема за изборе у Београд, Јанковић је одговорио да му озбиљно замерају да изгледа преозбиљно и да ће због тога да су озбиљно намерили да ни један, једини секунд дуже него што се мора, „не останемо у овом ријалитију од политике“.
А, онда се наметнуло и питање о Драгану Ђиласу као могућег кандидата за градоначелника Београда.
- Редовно имам контакте са свима, укључујући и господина Ђиласа и рекао сам да је могуће да он буде кандидат, јер испуњава елементарне критеријуме – одговорио је на крају Јанковић.
ОВА ВЛАСТ СЕ
НЕ ПОПРАВЉА
Да ли би као заштитник грађана заштитио новинаре од свакодневних напада?
- Ја бих о нападима на новинаре сасвим сигурно изричитије, директније, бурније причао, указивао и скретао пажњу, али ова власт не може бити поправљена, ова власт мора да се замени. Заштитник грађана служи да укаже на неправилности, па да те неправилности власт исправи. За ову власт то нису неправилности, већ начин рада. Они то свесно раде. У Безбедносно информативној агенцији је била манифестација која је искоришћена за представу о поштовању новинара у земљи у којој је Пинк главно информативно средство, а Информер азбука и дневни билтен Владе. Нема те козметике која може да промени ту суштину.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa