Инфо

19. октобар 2017.19. окт 2017.
МЛАДИ СУ НАЈУГРОЖЕНИЈИ
ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

МЛАДИ СУ НАЈУГРОЖЕНИЈИ

Европски дан борбе против трговине људима обележен је у среду и у Шапцу у сали Културног центра пројекцијом играног филма “Посматрачи”, обраћањем представника Црвеног крста и дискусијом са ученицима средњих школа. Филм је реализован у сарадњи са Унитас Фондом и Министарством просвете, науке и технолошког развоја у циљу едукације, подизања свести и превенције трговине људима.
-Филм “Посматрачи” су три животне приче које указују на све изазове који могу увући, пре свега младе, у ланац трговине људима. Надамо се да ће деца која су овде присутна усвојене информације поделити са својим вршњацима. Волонтери Црвеног крста одређене активности по овом питању реализују по школама кроз радионице на начин прилагођен том узрасту, навела је Снежана Петровић из Црвеног крста Шабац.
Шабац има Савет за борбу против трговине људима две године. Одређене резултате су већ постигли, али још много посла тек треба да се уради.
-Чланови локалног Савета су људи из институција везаних за ову тематику. Сви смо прошли обуке и едукацију и могу да кажем да смо спремни да се ухватимо у коштац са овим глобалним феноменом. Поносни смо на резултате које смо постигли на пољу малолетничког просјачења, а у наредном периоду ћемо обићи све средње школе и разговарати са децом која су по свим претпоставкама и статистици најугроженија група за потенцијалну трговину људима. После тога долази радна експлоатација, али ту без помоћи инспекције рада и Националне службе за запошљавање не можемо ништа урадити, истакао је председник локалног Савета за борбу против трговине људима и члан Градског већа Салко Карадаревић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa