Инфо

26. октобар 2017.26. окт 2017.
РЕАЛИЗОВАНА ДОНАЦИЈА ОД МИЛИОН ЕВРА
ЈАВНО-КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „ВОДОВОД ШАБАЦ“

РЕАЛИЗОВАНА ДОНАЦИЈА ОД МИЛИОН ЕВРА

Јавно-комунално предузеће „Водовод Шабац“ комплетно је обновило возно-технички парк набавком канализационе цистерне капацитета 12.000 литара.
Захваљујући донацији КФЊ банке, набављено је десет теренскиох возила, два багера, два камиона и две цистерне чиме је комплетирана обнова возног парка.
- „Водовод“ је сада комплетно модернизован и то на начин да ћемо бити у прилици да нашим корисницима пружимо још квалитетнију услугу него што је то био случај до сада. Оно што је најважније је да ова медернизација није град Шабац коштала ни динар из буџета, већ је комплетан посао реализован донацијом КФЊ банке и то у износу од скоро милион евра – изјавила је Даниела Ловрин Гавриловић, директорка ЈКП „Водовод Шабац“.
Према њеним речима, у оквиру ове донације комплетно је реконструисан Водоторањ, први пут од изградње, а у току је изградња и реконструкција црпне станице „Металопластика“.
Последња пристигла цистерна у шабачки водовод је канализациона цистерна која је је произведена у домаћој фабрици. Њена вредност је 180.000 евра.
Капацитет ове цистерне је 12.000 литара и такву до сада у „Водоводу“ нису имали. Она ће им омогућити да се направи озбиљан план чишћења свих колектора у граду. До сада то није могло из простог разлога што су и цистерне биле старе, а и мањег су капацитета. На овај начин биће решен озбиљан проблем одржавања канализационе мреже у нашем граду.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa