Инфо

26. октобар 2017.26. окт 2017.
ПЕНЗИОНЕРИ, МЛАДИ И ЖЕНЕ НАЈУГРОЖЕНИЈИ У СРБИЈИ
ДУШАН КОСТАДИНОВИЋ ОТВОРИО ИЗБОРНУ СКУПШТИНУ ДС У БЕОГРАДУ

ПЕНЗИОНЕРИ, МЛАДИ И ЖЕНЕ НАЈУГРОЖЕНИЈИ У СРБИЈИ

Демократска странка организовала је у Београду Изборну конференцију Форума жена, Форума пензионера и Демократске омладине.
Душан Костадиновић, потпредседник Извршног одбора ДС и заменик градоначелника Шапца, отворио је Изборну скупштину и поздравио учеснике и госте.
Председник Демократске странке Драган Шутановац оценио је да су пензионери, млади и жене у најгорем положају у Србији и додао да ДС има план којим ће њихов положај бити поправљен већ после предстојећих београдских избора.
- Морамо да победимо политику која подстиче одлазак младих и тај план подразумева квалитетно образовање, олакшице приликом запошљавања, бесплатне уџбенике, субвенције за децу чији родитељи нису успели да их упишу у вртић... Пензионери су данас понижени, јер морају да чекају у редовима у Домовима здравља или када купују „пециво на акцијама“ као и када на пијаци одлучују да ли ће да „купе храну или лекове”. Оно што можемо да обећамо је да ћемо пензионерима вратити пензије. Поражавајуће је да жене у 21. веку у Србији имају мања права од мушкараца и да су угрожене од насилника. Данас је Србија земља у којој жене имају мања права и када треба да се запосле увек им се поставља једно питање више (него мушкарцима) а када се запосле плата им је мања. Суштина политике ДС је иста права за жене, иста плата за исти посао, склањање насилника из породица, као и помоћ приликом вантелесне оплодње - рекао је Шутановац.
За потпредседницу Форума жена ДС изабрана је Анђелка Петронић из Шапца.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa