Инфо

26. октобар 2017.26. окт 2017.
ОМЛАДИНА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ

“РАЗГОВОР СА МЛАДИМА”

Демократска омладина Шапца организовала је први у низу “Разговор“ са младима у Културном центру.
Циљ овог пројекта, који је Демократска омладина најавила за период који је пред нама, јесте успостављање дијалога са младим људима у нашем граду. Како у ДС кажу, важно је да млади добију прилику да испоље своје мишљење, нарочито о питањима која их се директно тичу.
Разговори са младима конципирани су тако да се, уместо уобичајних политичких трибина, ствара атмосфера интерактивне дискусије, како би сви били мотивисани да се активно укључе у разговор.
Закључци првог разговора су, према речима Катарине Рувидић, чланице Омладине ДС и одборнице у Скупштини града, да млади имају негативан став према политици, првенствено због тога што свакодневно сведоче томе да нестручни људи долазе на водеће позиције у друштву, али и због тога што се политика бави њима, али их не укључује у процесе одлучивања.
- У првом разговору са младима установили смо да услед актуелних политичких дешавања и аномалија у друштву, које они и те како уочавају, постоји веома негативан став младих према политици. Такође, не постоје стратегије нити јасно дефинисане политике везане за младе, што код њих изазива неизвесност у погледу елементарних ствари које директно утичу на квалитет њиховог живота, као што су систем образовања, могућност запослења... - истакла је Рувидић. Она уједно додаје да је пред ДС велики задатак да анимира младе људе да узму учешће у политичком животу града али и да са друге стране створи простор да се њихов глас чује.
- Неопходно је да се младима створи простор за уључивање у политику и процесе одлучивања јер уз младе људе долази и њима својствен бунт и нови, друкчији поглед на свет јер увек траже и изазивају промене – наглашава Рувидић.
Разговоре са младима Омладина ДС наставиће и у наредном периоду уз отворен позив свим заинтересованима да узму активно учешће. Сходно закључцима који буду произилазили из ових разговора Омладина ДС одлучиће о даљим корацима које ће предузимати.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa