Инфо

26. октобар 2017.26. окт 2017.
ПРОТЕСТ У ГЛАВНОМ ГРАДУ НА ДАН ОСЛОБОЂЕЊА

БЕОГРАД ОКУПИРАН ИЗНУТРА

У Београду је, поводом Дана ослобођења, у петак 20. октобра одржан још један протест Покрета слободних грађана Србије под називом „Београд се воли, Београд се брани“.
Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић честитао је грађанима Дан ослобођења Београд у Другом светском рату истакавши да је Београд сада, како је рекао „окупиран изнутра“.
- Окупили смо се да бисмо рекли не свему томе, да нисмо сви исти и да покажемо да су грађани спремни да се боре за своју слободу. У 21. веку се боримо да сачувамо наше гласове од крађе власти. Београд је окупиран од људи под фантомкама и оним са лажним лентама и дипломама – рекао је Јанковић.
Он је оштро критиковао градску власт наводећи да ће у Београду, после предстојећих избора труднице и старији суграђани имати примат, а не „старлете под ротацијама“.
Јанковић је уверен у изборну победу на предстојећим београдским изборима, ако буде спречена изборна крађа.
- Нећемо постављати никаве фонтане, а ни јарболе, као ни ђинђуве док год и последње насеље не добије канализацију и струју. А, ни тада нећемо постављати ђинђуве - нагласио је Јанковић алудирајући на новогодишњу расвету коју је градска власт поставила у октобру.
Он је најавио и да ће ПСГ спровести лустрацију и одстранити из јавног живота оне који су одговорни за садашњи период.
- Моћи ће да живе и раде, али не и да нам соле памет - рекао је Јанковић.
По завршетку скупа на Тргу Републике окупљени су кренули у шетњу до зграде Регулаторне агенције за електронске медије, Радио- телевизије Србије и Скупштине града Београда где су предали захтеве за одржавање фер и поштених избора.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa