Инфо

26. октобар 2017.26. окт 2017.
ВУК ЈЕРЕМИЋ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА НАРОДНЕ СТРАНКЕ

ПОСТОЈИ САМО ЈЕДНА СРБИЈА

У Београду је основана Народна странка за чијег је председника изабран бивши шеф дипломатије Вук Јеремић. На Оснивачкој скупштини, у присуству 352 делегата, Јеремић је једногласно изабран за председника те политичке партије
Једногласно су изабрани први потпредседник Мирослав Алексић као и потпредседници Синиша Ковачевић, Санда Расковић Ивић, Светозар Чиплић, Здравко Понош и Никола Јовановић.
За чланове председништва Народне странке изабрани су адвокати Боривоје Боровић, Владимир Вучинић и Владимир Тодорић. Међу усвојеним програмским начелима су модерна и развојна економска политика, правна држава и независне институције, помирење националног и грађанског у Србији као и војна неутралност земље. Ту је и захтев за деполитизацију апарата служби безбедности у Србији, као и потреба усвајања закона о лустрацији.
Народна странка ће се борити против ненародног режима, а прва прилика за победу су избори у Београду, изјавио је Јеремић на Оснивачкој скупштини те политичке партије.
- Ако буде памети то ће бити прва велика победа опозиције од 2012. године. До победе ће доћи ако разумни људи буду јединствени. Ти избори могу да значе победу над режимом, али и велики први тест за нас - рекао је он.
Јеремић је навео и да је циљ Народне странке победа „над ненародним режимом“ и да ће та странка до краја године бити спремна за изборе на свим нивоима.
- Наш је циљ да пошаљемо на сметлиште историје овај ненародни режим. У Србији у 21. веку има пола милиона гладних, а близу два милиона људи је на ивици апсолутног сиромаштва. Народна странка ће се борити за бољи и праведнији систем који ће давати наду, сигурност и достојанство. Покренућемо талас који нећемо моћи да зауставимо и страху ће све мање бити места у Србији - истакао је Јеремић.
Он је рекао да ће Народна странка тежити помирењу такозване грађанске и националне Србије, оцењујући да је та подела штетна.
- Не постоји прва и друга Србија, већ једна недељива народна Србија. Морамо да се боримо за боље место Србије у свету. Србија постаје предмет подсмеха. На власти је корупционашки картел и то свет зна али не види алтернативу. Ми ћемо показати да можемо да будемо алтернатива – закључио је Јеремић.
КОВАЧЕВИЧ: ДА ЛИ ЖЕЛИТЕ…
Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић упитао је учеснике Оснивачке скупштине у београдском хотелу Метропол, да ли желе да живе у Србији у којој је министар културе непознат и својим ујацима и који је равнодушан према томе што четири петине програма нацоналних телевизија припадају „вођи његове странке“.
- Да ли желите да живите у земљи у којој је министар одбране дезертер, Мурат „херој“, Андрић „будала“, у којој се људи гледају са мржњом „као јетрве“, у којој реч не значи ништа, у којој страх има хиљаде адреса, а срећа тек неколико – рекао је Ковачевић.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa