Инфо

26. октобар 2017.26. окт 2017.
ГОРЕЛЕ ПРОСТОРИЈЕ  МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ
ПОЖАР У МАЈУРУ

ГОРЕЛЕ ПРОСТОРИЈЕ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Просторије Месне заједнце Мајур у понедељак ујутру је захватио пожар. Ватра је прво избила у месари која се налази у приземљу, а затим се проширила и на спрат. Брзом интервенцијом ватрогасаца спречене су веће последице. До закључења овог броја “Гласа Подриња” штета још није била процењена.
Поред оштећења на месари, изгорела је једна просторија на спрату. Исход је могао бити много гори, јер се у приземљу налази неколико локала, а у непосредној близини је и магацин са бојама и лаковима. Такође и телефонска централа ПТТ налази се у приземљу. Таван и кров зграде су од лако запаљивог материјала – дрвета, трске и ригипса, па је ватра лако могла да захвати комплетан објекат.
-Знамо да је у једној просторији штета тотална. Тамо су стајали ормани са спортским трофејима. Поред тога, доста је оштећена сала за венчања и састанке, али од воде приликом гашења. Право стање ће се знати тек када се скине кров. Тренутно у зграду улазимо само на кратко, јер стално отпадају делови плафона, па не можемо још ни да видимо шта је све страдало. На срећу, ватра није захватила фирму где су боје и лакови, јер би дошло до велике експлозије са огромним последицама, каже Горица Јанчић, секретар МЗ Јевремовац.
Ватрогасно-спасилачка јединица Шабац брзо и ефикасно је реаговала са три возила. Позив за помоћ добили су у 6:56, а неколико минута касније први ватрогасни камион је био на центру Мајура.
-Одмах по пријему дојаве на лице места упућено је једно навално возило са четири ватрогасца. Због специфичности угроженог објекта, на место пожара су одмах за њим послата још два возила са шест ватрогасаца и мобилисана је приправна смена. По стизању на лице места затечен је пожар у разбукталој фази који је поред месаре захватио и део спрата и кровне конструкције објекта. Интервенцијом ватрогасних екипа пожар је врло брзо локализован и спречено је његово даље ширење, ком је погодовала чињеница да су кровна конструкција и таваница на спрату од дрвета, трске и ригипса, тако да је постојала опасност брзог захватања ватром комплетног објекта. Током интервенције није било повређених грађана ни ватрогасаца-спасилаца који су учествовали у гашењу пожара, навео је командант Ватрогасно-спасилачког батаљона Горан Стефановић.
Командант батаљона је похвалио све учеснике у овој интервенцији, а посебно је истакао командира Ватрогасно-спасилачког одељења Рада Митровића. Пожар је у потпуности ликвидиран у 9:55.
Полиција је извршила увиђај, а узроци пожара ће тек бити утврђени.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa