Инфо

26. октобар 2017.26. окт 2017.
“ЧИВИЈА” НА “ПОДВАЛУ”
ШАПЧАНИ ГОСТУЈУ ВАЉЕВЦИМА – УВЕК ПОСЕБНО

“ЧИВИЈА” НА “ПОДВАЛУ”

Ривалства попут оног које негују Шабац и Ваљево прожимају скоро све сегменте друштва, али увек је спорт најбољи катализатор. Ватерполо ривалство у жижи. Оба тима имају победничке амбиције
Нема спорта, посебно колективног, у коме клубови из Шапца и Ваљева не играју дуеле који значе више од бодовног салда. Здрав ривалитет уме да изроди интересантне мечеве који се препричавају дуго, а у сећањима учесника живе заувек. Ривалство ВК “Шабац” и ВК “Ваљево” (уз честе промене имена ваљевског клуба) дуго је деценијама, но тек од ренесансе ватерпола у Шапцу и другачијег приступа организацији у Ваљеву, оно је доспело у жижу јавности. У последње три сезоне Ваљевци су пратили шабачке ватерполисте уз “сезону заостатка”. Дуго су се надметали у Првој Б лиги, потом је Шабац 2015. године изборио елиту, а годину дана касније то су учинили ватерполисти из Ваљева, истовремено када је Шабац био најбољи тим А1 лиге и на тај начин изборио регионално такмичење. Овог пролећа, ВК “Шабац” беше најпријатније изненађење Јадрана, а “Ваљево” је изборило плеј оф домаће лиге, односно своје место у ТРЛ А2. Већ у трећем колу овосезонског надметања екипа из Србије, Црне Горе и Хрватске “Шабац” и “Ваљево” ће поново у међусобни окршај.
У прва два кола А2 лиге домаћини суботњег меча били су успешни. Најпре су у Петници победили Катаро 14:12, а потом и у Задру домаћи “Задар 1952” 11:8. Ослонац екипе су доскорашњи првотимци Шапца: Иван Рацков, Марко Матовић и Душан Панајотовић, уз Марковића и Глигоријевића. Шапчани су успешно стартовали против “Солариса” 7:2, док су у другој рунди били слободни.
Претходне сезоне ове екипе одиграле су три званичне утакмице. “Шабац” је био убедљив у Петници у четвртфиналу Купа 11:6, односно на Градском базену у другом колу домаће Супер лиге. Дуел у Петници у оквиру 7. кола истог такмичења окончан је без победника 8:8. Нови сусрет на петничком базену заказан је за суботу од 18 сати.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa