Инфо

2. новембар 2017.2. нов 2017.
САОПШТЕЊА ЗА ЈАВНОСТ ИНИЦИЈАТИВЕ СЕЛО-ГРАД

Лажни представници сељака у Скупштини Србије

Народна сељачка странка не заступа интересе сељака, што показује и деловање њеног председника Маријана Ристичевића у Народној скупштини. Док председници одбора његове странке широм Србије деле судбину нас пољопривредника, Ристичевић се у парламенту бави свим другим осим проблемима сељака. А проблеми су: неисплаћене субвенције, штета од суше, неконтролисан увоз без јасног плана, посебно кукуруза, монополисти, откуп стоке, воћа...
Ми у Иницијативи Село-град непрекидно указујемо на ове теме, али их они који треба да се баве њима, игноришу. Чак смо допрли и до министра пољопривреде Бранислава Недимовића, који нам је јавно обећао исплату субвенција и није одржао реч.
Изашао сам из Уједињене сељачке странке чим је њен председник постао народни посланик и заборавио интересе сељака. Тако ни данас, оба представника сељака у Скупштини Србије, осим што имају леп назив странака, нису у посланичким клупама да би бринули о интересу села, већ искључиво о опстанку Српске напредне странке на власти. Још је апсурдније што два посланика СНС-а из Шапца, који врло добро знају тешку ситуацију сељака, нису сазвали ниједну конференцију за новинаре на којој би се о томе разговарало, већ се баве клеветама и сплеткама.
Док је Иницијатива Село-град одржала на десетине конференција за новинаре на тему пољопривреде, на којој је упозоравала на све теже стање у селу и тражила решење, Влада Србије и наводни представници сељака својим нечињењем урушавају комплетан аграр, што има несагледиве последице за све грађане Србије.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa