Инфо

2. новембар 2017.2. нов 2017.
ГРЕЈНА СЕЗОНА ВЕЋ СТВАРА ПРОБЛЕМЕ

ОПРЕЗНО СА ПЕПЕЛОМ

Грејна сезона почела је недавно. За оне који живе у становима нема ни зиме ни проблема, међутим ко се греје у својој режији морао би да обрати пажњу на неке ствари. Требало би преконтролисати исправност инсталација и грејних тела, очистити оџаке, на прописан начин складиштити огрев, а посебно повести рачуна о одлагању пепела.
Ватрогасно-спасилачки батаљон Шабац већ је имао више интервенција на гашењу контејнера, чији је узрок паљења највероватније био пепео у ком се налазио жар. Верује се да је исти разлог био узрок пожара прошле среде у Поп Лукиној улици, када је ватра захватила шупу и претила да се прошири на кућу домаћина, али и на комшијску.
-Власник куће је дотрчао у Ватрогасни дом да пријави пожар. Кућа се налази на адреси Поп Лукина, али из ове улице не може да се дође камионом до ње, него смо морали да идемо са друге стране. Пошто је то у близини, човек се добро снашао и дошао да нам лично објасни куда да идемо. Упућена су два возила са шест ватрогасаца. Горела је шупа у којој је било ускладиштено две тоне пелета, алат, али и две плинске боце. Специфично је што је шупа наслоњена на две куће, једну спратну и другу приземну. Пожар је локализован за неколико минута и спречено је ширење на куће, наводи командант Ватрогасно-спасилачког батаљона Горан Стефановић.
Власник куће Живорад Лукић објашњава је да просуо пепео у пластични џак. Претпоставља да иако је проверио пепео, да је у њему остало жара који је топио џак, а у близини је било доста запаљивог материјала.
-Ватра се појавила неколико сати касније. Ватрогасци су стигли великом брзином и захваљујући њиховом пожртвовању спасене су куће. Тужно је и срамота што су возила која користе мало савременија од оних која су имали када сам се као дете, почетком шездесетих играо на тек изграђеном Ватрогасном дому, каже Лукић и истиче огромну захвалност припадницима Ватрогасно-спасилачког батаљона.
М.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa