Инфо

2. новембар 2017.2. нов 2017.
Хроничари једног града
„ГЛАС ПОДРИЊА“ ПРЕДСТАВЉЕН НА САЈМУ МЕДИЈА У ОКВИРУ МЕЂУНАРОДНОГ САЈМА КЊИГА У БЕОГРАДУ

Хроничари једног града

„Глас Подриња“ се представио на Сајму медија у оквиру Међународног сајма књига у Београду и то на штанду Локал преса чији смо и ми чланови.
Сви они који су посетили нашу презентацију добили су бесплатан примерак последњег броја наше новине, као и поклоне које је спремила наша маркетинг служба. Том приликом посетиоци Сајма су имали прилику да се непосредно упознају са радом наше редакције.
Посетиоце је највише занимало да ли смо „слободна новина“, односно да ли смо под „патронатом режима“ и слично. Наш штанд су у на Сајму медија посетили делегација града Шапца, политичари, књижевници, новинари, али и једна естрадна звезда.
Међу првима је „Глас Подриња“ посетио наш познати водитељ и сатиричар Зоран Кесић.
- Увек се радо враћам у Шабац – рекао је Кесић док је са сином прелиставао нашу новину.
Искористили смо прилику да му честитамо рођење другог сина.
- Хвала, хвала. Моја жена није чедоморка, што би рекли ови из СПЦ, два детета ми је родила – у свом фазону је одговорио Кесић.
Оно што је најинтересантније када је његов рад у питању то је скраћење његове емисије која је трајала и до сат времена, а сада нешто дуже од пола сата.
- Последња епизода траје 40 минута. На жалост, телевизија О2 нам није дозволила да трајемо дуже од 32 минута, тако да се не чудите ако вам се буде учинило да ту нешто фали. И фали. 8 минута које смо морали да исечемо. А питања „зашто је емисија ове сезоне скраћена“ која упућујете нашој екипи, боље упутите нашој телевизији. Они ће свакако знати због чега се њихова убедљиво најгледанија емисија, вишеструко гледанија од било које друге емисије, скраћује. Сигурно има неке логике у одлуци да се укине читав један рекламни блок препун реклама и да се телевизија лиши зараде од тих реклама. Сигурно има логике и у одлуци од пре пар година да се без образложења укине реприза емисије, која је такође била гледанија од осталих емисија и која је телевизији доносила зараду од реклама – закључио је Кесић.
Преко пута нас, на штанду „Данаса“ председник Левице Србије Борко Стефановић је потписивао своју књигу која је управо изашла из штампе „Депеше из Вашингтона“. Посетио је и нас и интересовало га је како опстајемо на тржишту.
- Ово време је крајње тешко за медије. Притисци, и политички и „тржишни“ су са свих страна. Честитам вам на опстанку и желим да се изборите са свим проблемима.
Жељно се ишчекивао и долазак министра одбране Александра Вулина. На крају се зауставио и на нашем штанду, а диреткор „Гласа Подриња“ упознао га је са нашом новином. Поједине колеге су покушале да га позову и на штанд „Данаса“, али министар ни крајичком ока није регистровао постојање ове редакције на Сајму медија.
Поразговарали смо и са нашом колегиницом Оливером Ковачевић, уредницом културно-забавног програма РТС и ауторком емисије „Да, можда, не“. Мало је и нас занимало каква је ситуација на јавном сервису, а мало и њу како је код нас.
На нашем штанду се задржао и Вук Драшковић. Он још од раније зна за „Глас Подриња“ и није било превелике потребе да му говоримо о томе шта и како радимо. За Сајам књига није спремио неко ново издање из свог стваралаштва, јер му је у првој половини године изашла књига „Ко је убио Катарину“.
Најзанимљивији део наше презентације је био долазак естрадне звезде Боре Дрљаче који прелистао нашу новину од прве до последње странице. Овога пута није певао, али нам је одрецитовао једну песму о Дрини и Сави. Искористио је тренутак да је са нама био и Драгољуб Дража Петровић, главни и одговорни уредник „Данаса“ и пожалио му се да у кафану у коју он иде „не долази“ та новина, а он воли да је чита. На нашу информацију да се за мало мимоишао са министром одбране Вулином, промпрмљао је нешто себи у браду, али смо јасно схватили на шта је мислио.
Наш боравак на Сајму медија била је прилика да се сусретнемо са нашим колегама из разних редакција и да се међусобно изјадамо. Свесни да ситуација није идеална, али ретко када је и била. Изабрали смо професију која има и својих мана и врлина и делимо је са свим осталим медијима и колегама надајући да ће једног дана бити боље.
ПОДРШКА ГРАДА
Делегација града Шапца на челу са замеником градоначелника Душаном Костадиновићем посетила је наш штанд и пружила пуну подршку „Гласу Подриња“. Поред заменика градоначелника, посетили су нас и члан Градског већа др Милутин Икодиновић и сарадник у градској управи за културу Дејан Живановић.
- „Глас Подриња“ је хроничар нашег града и овде смо дошли како би пружили подршку вашој редакцији на Сајму медија. У доба таблоидизације, селективног и неквалитетног информисања, постојање оваквог недељника, који бележи све важне догађаје из живота Шапца, представља право богатсво – рекао је Костадиновић.

РИЈАЛИТИ ЗВЕЗДЕ
Поред Александра Вулина, Сајам медија су посетили и други министри, али без телохранитеља и Пи АРова, попут министра за рад Зорана Живковића и министра пољопривреде Бранислава Недимовића. Највећу пажњу посетиоца Сајма медија, међутим, изазвала је екипа једног ријалити програма на челу са извесниом Ђусом која је имала веће обезбеђење и од поменутог Вулина.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa