Инфо

9. новембар 2017.9. нов 2017.
Новембар је сезона дрвећа
Хемофарм Фондација и град Шабац у акцији озелењавања Сава парка

Новембар је сезона дрвећа

Запослени у Хемофарму и Хемофарм Фондацији заједно са шабачким ученицима и глумцима серије „Сенке над Балканом“ посадили су 100 стабала дрвећа у еколошкој акцији „Новембар, месец дрвећа“ на простору Старог града, а будућег Сава парка у Шапцу. Ова акција је резултат иницијативе локалне самоуправе на челу са градоначелником Небојшом Зеленовићем, а ове године подршку је пружила и амбасадорка Аустралије у Србији Џулија Фини.
Пуне две године Шабац спроводи акцију у оквиру које новембар представља месец екологије са циљем унапређења еколошких стандарда у граду који има 4м²зеленила по глави становника, скоро шест пута мање од европског просека. Зеленој акцији придружили су се глумци серије “Сенке над Балканом“ Марија Бергам и Андрија Кузмановић, као и ученици Основне школе „Ната Јеличић“.
Генерални директор Хемофарма Роналд Зелигер рекао да је Хемофарм као лидер у одрживом развоју снажно орјентисан ка екологији у свим срединама где Хемофарм послује, посебно имајући у виду да је ова компанија један од највећих произвођача у Шапцу.
-Хемофарм живи и дише ваздух овог града. Ми смо компанија која послује у овом граду и запошљава житеље овог града. Нама је стало да Шабац буде здрава еко-средина која својим грађанима обезбеђује квалитетне услове за живот. Као послодавац ми смо учинили све да ова компанија ради по најсавременијим стандардима, користећи модерну технологију и не угрожавајући животну средину овог града. Слободно могу рећи да кад је реч о пословном комплексу Хемофарма у Шапцу, он представља ваздушну бању у пуном смислу те речи: наше постројење за пречишћавање вода је комплетно завршено и одлично функционише, погони су енергетски ефикасни, рад котларнице је на највишем нивоу“, напоменуо је Зелигер и додао да је подизање еколошке свести грађана веома важно у срединама попут Шапца које имају индустријска постројења- истакао је Зелигер.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да је веома поносан на чињеницу да је месец новембар у Шапцу постао месец дрвећа.
-Од почетка акције град је постао богатији за 2000 садница, верујемо да ћемо крајем овог месеца када сумирамо резултате имати и већи број садница које ће створити нова плућа Шапца за генерације које долазе. Нашу еколошки орјентисану свест најбоље представља пројекат “Савапарк”, којим ће Шабац добити зелени појас уз реку са рекреативним и културним садржајима на површини од 300 хектара- истакао је градоначелник Шапца.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa