Инфо

10. фебруар 2011.10. феб 2011.
ДОГОВОР ПРОСВЕТАРА И ВЛАДЕ ПОНОВО ПАО У ВОДУ

ДВА СИНДИКАТА НАСТАВЉАЈУ ШТРАЈК

ГСПРС “Независност“ и Унија синдиката просветних радника незадовољни понуђеним решењем Владе захтевају нове преговоре и смену министра просвете. Насупрот њима, Синдикат образовања Србије прихватио Протокол потписан са Владом
У школама у којима је синдикат “Независност“ већински и даље је на снази одлука о штрајку. Часови су скраћени на пола сата. У Шапцу смо тренутно у мањини, али постоје индиције да ће неке од школа и са ове територије прећи под наше окриље ““ каже испред ГСПРС “Независност“ Сретен Тешић, председник Школске управе Ваљево.
По Тешићевим речима, Протокол који је Влада прошле седмице ставила пред синдикате, није прихваћен јер не подразумева ни једно конкретно решење. Протокол, не подразумева никакву стварну одговорност, све се базира на речи.
- Све је у том Протоколу под “ако“. Када су нам замрзли плате 2008. обећали су да ће нам то надокнадити. Нису то учинили, па што би им сад веровали. Ми захтевамо повећање од 8 одсто који нам дугују за тај период из 2008., 2009. и 7,6 одсто колико је износила инфлација за 2010. годину. И нећемо одустати од тих захтева, по цену да штрајкујемо до априла ““ изјављује Тешић, и напомиње да је један од нових захтева овог синдиката смена министра просвете.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa