Инфо

9. новембар 2017.9. нов 2017.
Велики је изазов одржати традицију
ОШ “ВУК КАРАЏИЋ” ПРОСЛАВИЛА 130 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Велики је изазов одржати традицију

Поносни на јубилеј али свесни обавезе и одговорности које богата традиција намеће данашњим генерацијама. Опремање школе и увођење нових наставних метода неки од начина реализације идеје да као образовна установа пруже најбољу подршку будућим нараштајима
Прошлог уторка у Шабачком позоришту приредбом ученика обележен је 130. рођендан шабачке ОШ “Вук Караџић”. Централном догађају су претходиле различите спортско/уметничке активности, а о досадашњим успесима и плановима за будућност за “Глас Подриња” говорио је директор ове образовне установе Драгослав Павловић.
-Поносносимо се јубилејом, али смо свесни обавезе и одговорности које намеће овако друга традиција. Константним радом на опремању школе као и увођењем нових наставних метода трудимо се да и даље будемо о останемо школа која је пре свега добра подршка будућим нараштајима. Колико смо до сада били у томе успешни говоре награде које су наши ученици донели са великог броја такмичења- наводи Павловић.
Када већ говоримо о такмичењима требало би истаћи податак да је “Вуковој” школи ове године припала част да организује и Републичко такмичење из географије. Том приликом у овој образовној установи боравило је 500 учесника из целе Србије, а о успешности организације сведоче бројне похвале, које су по Павловићевим речима стизале са свих страна.
- Била је то велика одговорност, поготово што смо месец дана раније били домаћини окружног и општинског такмичења. Но, по свему судећи смо успели и том приликом показали колико смо сложни и организовани као колектив - објашњава Павловић.
Управо сложност и организованост колектива у сарадњи са родитељима, али и надлежним градским и републичким институцијама довели су до тога да ова школа постане једна од најбоље опремљених у граду.
-За добру опремљеност школе заслужни су пре свега родитељи и наставници, односно учитељи, који својим активностима и добром сарадњом са родитељима доприносе обезбеђивању средстава која улажемо у опремање и одржавање школе. Значајна количина средстава је обезбеђена учешћем школе и ангажовањем наставника у пројекту од националног значаја ФООО “Друга шанса”- објашњава Павловић, и додаје да је за функционисање школе битна сарадња са Школском управом Ваљево и Одељењем за друштвене делатности Града Шапца, као и градским установама културе и бројним удружењима.
Посебно поносни на чињеницу да њихова школа има електронски дневник, који већ две године омогућава родитељима да имају увид у постигнућа њихове деце, а наставницима и управи школе даје јасну слику о токовима наставног процеса, у ОШ “Вук Караџић” тврде да ће и убудуће наставити са опремањем школе и бригом о безбедности и бенефитима ученика и радника.
Успех од међународног значаја
-Велики успех од међународног значаја остварен је кад је Тим за пројекте наше школе освојио средства на конкурсу Организације која је задужена за сарадњу и повезивање школа из централне Европе, а пројекат “Године су само број” , посвећен социјалној инклузији старијих суграђана Града Шапца, чланова Геронтолошког клуба, већ се увелико реализује- истиче директор ОШ “Вук Караџић”.
Б. Р.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa