Инфо

9. новембар 2017.9. нов 2017.
Одскочна даска за озбиљно  бављење спортом
ШАБАЧКИ ЗДРАВИ И ФИТ КЛИНЦИ ШИРЕ СВОЈЕ ХОРИЗОНТЕ

Одскочна даска за озбиљно бављење спортом

Из затворене сале спортског центра “Рефлекс” деца су брзо изашла у паркове, планине, аква парк, море, па и у бисокопе и Мек Доналдс. Организована су дружења са познатим личностима, успостављена је сарадња са сличним школицама из Србије, те су у плану и такмичења полазника
Пре нешто више од годину и по дана “Глас Подриња” је писао о тада новом програму вежбања за децу под називом “Здрави и фит клинци” по лиценци Тхера Банд академије. Кроз физичку активност осмишљену да превенира агресивност, гојазност, равна стопала, криву кичму и развије моторичке способности код деце узраста од три до десет година од јуна месеца 2016. до данас, прошло је преко 100 шабачких малишана. Почетна идеја временом је добијала нове садржаје усклађене са концептом којем се стреми: едукативно – забавним радионицама за децу по узору на некадашње телевизијске емисије Бранка Коцкице.
Из затворене сале спортског центра “Рефлекс” деца су брзо изашла у паркове, планине, аква парк, море, па и у бисокопе и Мек Доналдс. Организована су дружења са познатим личностима, успостављена је сарадња са сличним школицама из Србије, те су у плану и такмичења полазника.
-Са Бојаном Николајевићем покренуо сам прошле године програм “Здрави и фит клинци”. Иако смо стартовали у сред лета, када је већина наших суграђана на годишњим одморима, није нам недостајало полазника. Временом је број заинтересоване деце растао, а и ми смо се трудили да обогатимо садржај. Данас, можемо да кажемо да је кроз нашу “школицу” прошло преко 100 малишана, неки су још увек ту, а некима смо били одлична одскочна даска за неке друге спортове – наводи тренер “Здравих и фит клинаца”, кајакаш и бивши репрезентативац Србије у овом спорту Владимир Пантелић, и додаје.
-Оно чиме се ми бавимо може се окарактерисати као подлога или темељ за будуће озбиљно бављење спортом. Фокусирани смо на развој моторичке способности код деце, односно базичне спортове попут гимнастике, атлетике, пливања, који представљају одличну базу за даље.
Почетак свега био је лиценцирани програм Тхера Банд академије. Систем од 12 вежби осмишљених попут некадашњих Игара без граница. Данас је прича проширена програмом Бусхидо кидс, посебно атрактивним међу млађом популацијом.
-Програм је осмислио тим психолога за децу. Направили смо различите полигоне, а сваки сегмент вежбања има своју причу у актуелним филмовима или цртаним филмовима за децу, па наши полазници кроз игру одраде цео тренинг- објашњва Пантелић.
Посебан сегмент активности представљају излети и инсистирање на боравку у природи. Од прошлогодишњих екскурзија Пантелић издваја недавни боравак на Церу, летњи камп у Парги и боравак у акава парку.
-Деци је потребан боравак у природи. Прошле године смо имали излет на Цер, а сарадњу са Планинарским друштвом смо поновили и ове године. Изузетно смо поносни што се тамо, под нашим окриљем појавило око сто људи међу којима су били и гости из Београда. Са Грцима и Норвежанима наша деца су учествовала и у летњој школи у Парги, поред тога лето је обележила и посета аква парку – набраја Пантелић и каже да је и овде као и у свим сегментима живота неопходно наћи праву меру, односно, нове генерације не треба у потпуности одвајати од савремених технологија и живота на какав су навикли. С тим у вези, у овој дечјој школици спорта нусу страни ни одласци у биоскоп, али ни у Мек Доналдс.А да су све ово време на правом путу најбољи су индикатор срећна деца и задовољни родитељи.
Од планова за будућност Пантелић наводи нове излете, нова познанства, али и долазак узора Бранка Коцкице у Шабац.
Т. Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa