Инфо

9. новембар 2017.9. нов 2017.
ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ОБЕЛЕЖИО 96 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

Здравље је питање целе заједнице

Протекле седмице Завод за јавно здравље обележио је 96 година постојања и рада. Тим поводом одржана је конференција за новинаре, а као и протеклих година, догађај је обележен тематски. Поздравне речи упутила је прим. др Милијана Поповић, директорка Завода за јавно здравље, а др сци. мед Оливера Нинковић Мрђеновачки презентовала је здравствено стање становништва и стање животне средине у Мачванском округу.
- Здравље није само продукт деловања здравственог система већ га у великој мери детерминишу и друге околности, као што су стање животне средине, психолошки моменти и слично. Из тих разлога, решавање здравствених проблема не може бити проблем само здравствених установа, већ треба укључити читаву заједницу. Фактори ризика за настанак болести као што су климатске промене, старење становништва, појава нових болести и друге детерминатне се данас разликују у односу на раније - истакла је директорка Завода за јавно здравље прим. др Милијана Поповић.
Завод за јавно здравље протеклих година, уложио је велике напоре да проблеме јавног здравља подигне на ниво са којег ће локалне самоуправе и сви њени елементи, као и грађани имати свест о сопственом партиципирању у унапређењу и очувању здравља грађана, као и побољшању стања животне средине у нашем округу.
К. Јекић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa