Инфо

9. новембар 2017.9. нов 2017.
ГРУШИЋАНИ ОКУПЉЕНИ ОКО ЈЕДНОГ ПРЕДЛОГА, ВАРЊАНИ ИМАЈУ СЕДАМ

Грушићу неопходан дубински бунар

У просторијама Месне заједнице “Варна” прошлог уторка су мештани Грушића и Варне на скупу са градоначелником дискутовали о предлозима који ће се наћи на гласачким листићима 3. децембра, када ће се први пут изјашњавати о начину на који ће бити потрошен новац из каса њихових месних заједница.
То је била прилика да се мештани упознају са предлозима како би донели одлуку шта ће бирати.
Предлог за Грушић поднела је Група грађана коју је окупила идеја да се у центру села ископа дубински бунар. Њихов овлашћени предлагач Милета Бекић каже да је то селу најпотребније.
-У Грушићу се близу 140 домаћинстава активно бави пољопривредном производњом, зато нам је неопходан наш дубински бунар како не бисмо воду довлачили из другог села. Ако овај предлог буде изгласан, бунар ће бити у центру села, на градској парцели, објашњава Бекић.
За бушење дубинског бунара, пумпу, прикључак струје и геометра Група грађана из Грушића је предвидела буџетом свог пројекта 900.000 динара.
Мештани Варне у дану за гласање пред собом имаће седам предлога. Њихов Савет МЗ сматра да 2.094.852 динара, колико имају на рачуну, треба уложити у реконструкцију нисконапонске мреже, уличну расвету, одржавање гробља, поправку некатегорисаних путева, израду тротоара, поправку противградне кућице, помоћ Културно - уметничком друштву и за нове кошеве на игралишту.
Помоћница градоначелника Јелена Топаловић Петровић подсетила је грађане да могу гласати само они који су се уписали у списак за гласање.
Рок за упис у списак истиче 1. децембра, а то је могуће урадити у Градској управи или најближој месној канцеларији.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa