Инфо

9. новембар 2017.9. нов 2017.
РВАЊЕ – ПРВЕНСТВО БАЛКАНА

ИЛИЈА ШАМПИОН, УГЉЕША ДРУГИ

РК “Витез” представљала су четири борца на Балканском шампионату у рвању за пионире и кадете, а двојица су донела одличја, златно и сребрно. Преостали застали на корак од постоља. Србија укупно 17 медаља
Бар у наредних годину дана, Шапчанин Илија Петровић носиће осећај с “врха Балкана”. Не, није се попео на највиши врх, већ је борбама у древном спорту заслужио да се попне на највише постоље трећег Балканског пионирског и кадетског шампионата у рвању. У категорији до 15 година (тежински до 85 кг) савладао је све ривале и окитио се златом, јединим за Србију на Првенству. Његов клупски колега Угљеша Гајић само је наставио сјајан низ који траје годинама. Такође у Грчко-римском стилу, такође у категорији до 15 година, само тежински лакшој (до 73 кг) сигурно се домогао финала, али је ту поражен. Ипак, сребро је велико достигнуће.
Момчило Гајић био је један од најмлађих учесника (ГР стил, до 53 кг), показао је да може да се бори са искуснијим рвачима. На крају је заузео пету позицију. Урош Рајић (рвач “Витеза” на позајмици из Петровца) наступао је у слободном стилу где је изгубио борбу за медаљу.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa