Инфо

9. новембар 2017.9. нов 2017.
ШТЕТА, ШТЕТА ЗБОГ СВЕГА
МАЧВА ЗАСЛУЖИЛА ВИШЕ ОД ПОРАЗА ПРОТИВ ПАРТИЗАНА

ШТЕТА, ШТЕТА ЗБОГ СВЕГА

Умела је “Мачва” ове сезоне да одигра лоше, а опет да дође до позитивног резултата, али се дешавало да на конту остане нула упркос солидном наступу. Против Партизана је одиграла добар меч, заслужила више, али...
Шта ћемо памтити из недељног окршаја? Пуне трибине, сјајну атмосферу, солидан меч, еврогол Лазаревића, незаслужен, но и очекиван пораз од шампиона, али нажалост и ужичког арбитра Ненада Ђокића. Када је судија у центру пажње никада није добро за спорт.
Одлично су Шапчани отворили меч и играли прво полувреме. У деветом минуту “Мачва” ствара два зицере. Стојковић брани ударац Гемовића, а потом Протић главом пребацује празан гол. Убрзо није било спаса “црно – белима”. Лазаревић из слободног ударца погађа малу мрежу за историјских 1:0. Гости нису апсолутно ништа показали у првом делу, а једни шансу имао је Тавамба.
Могао је Арсенијевић на почетку другог полувремена да приближи домаће великој победи, али је непрецизан. Тавамба је доминантан у свим дуелима домаће лиге, а снагу је искористио за изједначење после центаршута Вулићевића. Можда би и најреалнији исход био подела бодова, али у 85. минуту, после гужве у казненом простору Пантић пада преко Ристивојевића који је лежао на трави, окренут леђима. Обично, у таквим ситуацијама судија одмахне руком, сада је прст уперио на белу тачку. Да употребимо еуфемизам “чини се прелако”. Саша Илић прецизан за 1:2, а убрзо у контранападу Јовановић поставља коначних 1:3. штета, штета због Мачве, штета због свега...
- Поносан сам на моје играче, они би требало да се осећају као да су победили. Читав меч смо били равноправни са Партизаном, а често и бољи, но за нас не важе иста правила као за друге ове сезоне. Врло нереалан резултат – рекао је тренер Дарко Аничић.
Следи првенствена пауза, а онда много важнији меч за “чивијаше”, гостовање у Земуну.
ТАБЕЛА
1. Ц. Звезда 43; 2. Партизан 39; 3. Војводина 30; 4. Спартак 29; 5. Вождовац 28; 6. Чукарички 28; 7. Напредак 23; 8. Раднички 23; 9. Радник 21; 10. Младост (Л) 19; 11. МАЧВА 16; 12. Земун 15; 13. Бачка 13; 14. Јавор 11; 15. Рад 11; 16. Борац 10.
ОВАЦИЈЕ ЧИКА БАЋИ
Стадион испуњен до последњег места великим аплаузом поздравио је 89-годишњег редовног посетиоца Мачве у свим ранговима Светозара Баћу Јуришића, некадашњег фудбалера и тренера Мачве, односно фудбалера Партизана, једног од два жива актера претходног првенственог окршаја ова два тима у Шапцу давне 1953. године. “Баћкин” је познати халф Мачве који је после Шапца каријеру наставио у Партизану, потом Олимпији и Задру, а бранио је и боје студентске репрезентације Југославије.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa