Инфо

23. новембар 2017.23. нов 2017.
Кривина у огледалу

Миша нема ко да заштити

Ни крив ни дужан, један мали миш, црне боје, завршио на носу некога ко је својевремено признао да је магарац. И поново сви ћуте као заливени, сви они грлати заштитници животиња у нашем окружењу. Има један и код нас у редакцији, али овога миша, па био он и дигиталан, нема ко да заштити. За магарца ће се увек неко појавити, можда нпр – бизон.
Мали црни миш није очекивао проблеме тог понедељка. Већ му је довољно било мрско то што ће се са њим петљати тај Мартиновић, који је ономад признао да је био магарац, и није му се милило. Али, да се ради мора.
Од када је премијерка најавила дигитализацију, скочио је и његов рејтинг, постао је важан шраф у том процесу. Мало га брине што му претња заменом бежичним колегом стално виси у ваздуху. Овако је све на својем месту, мора да ради, не бира у чије ће руке да упадне, и остаје му да се нада да ће Живка и њега да пребрише када се буде сетила.
Знао је миш да ће посао Мартиновић да одради брзо и надао се да ће све да прође без проблема. Није могао ни да претпостави да ће на крају Бошко Силни Дверјанин да га узме у своју благодарену руку, а још мање да ће да заврши на носу човека који је кликтао њиме. Помислио је док је летео ка Мартиновићевом носу да му је паметније било да га гађа у ухо, јер га не би промашио, а и мекше је. Не вреди, Бошко је тек из другог пута погодио мету. Па, зар то скупштинско насиље не може да прође неком традиционалном српском методом, упитао се миш док се надао да ће га неко вратити на мауспед на којем се налазио пре телепортовања на Мартиновићев нос.
Да се разумемо, миш је овде жртва. Није он наиван и да не зна за Бошкову убојиту десницу, или за Мартиновићеву ароганцију. Осети он то сваки пут када га кликне. Можда је то и због тога што се неко време налазио у једној од опозиционих канцеларија. Мишу не гине боловање, преглед, евентуални ремонт. А, није рачунао на то. Хтео је да да свој пуни допринос дигитализацији, само да ради свој посао да би Србији било боље.
И зна сада да ће сви да коментаришу тешке телесне повреде Мартиновића, масницу која ће се ових дана појавити на носу. Хоће модрица да се појави сутрадан, али дверјани тренирали у међувремену, па трагови излазе касније. Његове муке ће бити само његове. Остаје му да се нада да ће да заврши на некој аукцији, лепо упакован и одржаван када дође време за пензију.
МОЛИМО ВАС БЕЗ НАСИЉА, ФИЗИЧКОГ И МЕНТАЛНОГ, У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa